Yle: Kaliforniaan suuntautuvan aborttimatkailun uskotaan kasvavan – raskaana olevien liikkumiselle kaavaillaan rajoituksia

Ylen toimittaja Johanna Juntunen kirjoitti kiinnostavan artikkelin syntymättömien lapsien tappamiseen liittyen. Haluaisin nostaa esiin siinä käytettyjä disinformaation ja manipuloinnin keinoja.

Ensinnäkin otsikon termi aborttimatkailu on ahdistava kiertoilmaisu. Siis vähän samanlainen kuin rotuhygienia. Jälkimmäinen on kiertoilmaisu sille, että ei-toivotut ihmisryhmät tapetaan tai pakkosteriloidaan, etteivät ne pääsisi lisääntymään ja levittämään geenejään. Eli paha asia yritetään saada näyttämään vähemmän pahalta antamalla sille hienon kuuloinen nimi. Se ei kuitenkaan oikeasti vähennä sen asian pahuutta ja niin myös aborttimatkailu pysyy hienosta nimestään huolimatta oman lapsen tappamista varten naapurimaahan pakenemisena.

Artikkeli jatkaa hyvin verisellä kuvalla, jossa aktivistit osittavat mieltään (teko)verellä valelluilla rappusilla. Tiedä sitten mikä pointti heillä siinä on, mutta vähän sellainen Vartiotorni-fiilis tästä YLen jutusta kyllä jää, kun halutaan heti alussa manipuloida lukijan tunteita käyttämällä rajua kuvaa. Kuvatekstissä sanotaan: ”Los Angelesissa aborttioikeuksien puolustajat kytkivät itsensä pylväisiin kaupungintalon sisäänkäynnin edustalla 6. heinäkuuta”. Tyypillistä käytöstä sateenkaariaktiiveilta – ei osata tai haluta perustella, miksi oma lapsi pitäisi saada tappaa, niin sidotaan sitten itsensä pylväisiin. Myöskään muualla artikkelissa tätä ei mitenkään perustella, luodaan vaan sellaista narratiivia, että lapsen tappaminen on hyvä asia ja naisen oikeus.

Artikkelin leipäteksti ihan oikeasti alkaa näin: ”Epäusko, raivo, suru, viha, pettymys. Näillä sanoilla naisaktivistit kuvailevat aborttioikeuden rajoittamista Yhdysvalloissa”. Ei tämä ole neutraalia uutisointia, tämä on rajuilla tunteilla mässäilyä, jotta saataisiin lukija provosoitumaan ja myötäloukkaantumaan noiden aktivistien kanssa. Mutta pysähdy ajattelemaan asiaa hetkeksi. Mieti äskeistä lausetta uudestaan, kun vaihdamme siihen yhden termin tilalle samaa tarkoittavan sanan, joka ei ole kiertoilmaisu:

Epäusko, raivo, suru, viha, pettymys. Näillä sanoilla naisaktivistit kuvailevat oman lapsensa tappamisen oikeuden rajoittamista Yhdysvalloissa.” Minkälainen ihminen kokee epäuskoa, raivoa, surua, vihaa ja pettymystä, kun häntä estetään tappamasta omaa lastaan! Jätän vastaamatta, koska en halua sanoa ilkeästi.

Elämme vaarallisia ja pelottavia aikoja, kertoo joku pro-lapsenmurha-aktiivi Ylen jutussa. Tämä liittyy siis kuuluisan Roe vs Wade -homman kumoamiseen, jonka seurauksena liittovaltio ei enää sanele aborttijuttuja vaan jokaisella osavaltiolla on oikeus demokraattisesti päättää, saako siellä tappaa lapsensa vai ei. Demokratiasta säikähtäneenä tuo aktivisti siis sanoo, että elämme vaarallisia ja pelottavia aikoja. Sama nainen esiintyy jutussa myös kuvassa, jossa hänellä on paita, jonka etumuksesta löytyy teksti: ”Fund abortion, not police”. Kyllä, kuulit oikein, Amerikassa on viime vuosina tosiaan esiintynyt liikehdintää, jossa vaaditaan poliisin rahoituksen merkittäviä leikkauksia, koska poliisi-instituution ajatellaan olevan jotenkin huono, esimerkiksi rasistinen, järjestelmä. Ihmisten turvallisuuden takaavien virkamiesten sijaan rahat pitäisi tämän paidan mukaan käyttää lasten tappamiseen. No, kai sekin omalla sairaalla tavallaan vähentää rikollisuutta….

Jokaisen pitäisi voida itse päättää, onko nyt oikea aika tuoda lapsi tähän maailmaan, mutta toisissa osavaltioissa on käynnissä pakkosynnytykset. Se on musertavaa”, kertoo samainen ääriajattelija Ylen toimittajalle. Ihan järjetönä – ei silloin voi enää päättää, tuoko lapsen tähän maailmaan, kun lapsi on jo saanut alkunsa! Ja mikä ihmeen pakkosynnytys? Vaikka lapsen sinne kohtuun tappaisi, ei se kuitenkaan ilmaan haihdu, vaan edelleen on voimassa synnytyspakko.

Seuraavaksi jutussa on verinen kuva anti-life-mielenosoittajasta, joka on tahrinut itsensä verellä ja kirjoittanut mahaansa ”Not your body”. Kyllä minä tiedän mitä hän sillä tarkoittaa, mutta mielestäni se on ihan käsittämätön näkemys. Hänen ruumiinsa, hänen valintansa, juu juu, olen samaa mieltä! Mutta mitä hänen lapsensa ruumiiseen tulee.. Sen hän haluaisi poistuvan kehostaan kuolleena.

Seuraavaksi kerrotaan 10-vuotiaasta raiskauksen uhrista, joka halusi tappaa lapsensa. Minun oikeustajuuni ei mahdu, miksi sivullisen uhrin – siis tämän raiskatun lapsen mahassa olevan lapsen – pitäisi kuolla isänsä rikoksen takia. Sen voin myös luvata, että tämä hirvittävä trauma ei mene pois tuolta kymmenvuotiaalta sillä, että hänen oma poikansa tai tyttärensä murhataan.

Lue ihmeessä koko artikkeli, se jatkaa samalla linjalla. Haastatellaan vain Ylen kuplaan sopivia aktivisteja ja puhutaan lapsen tappamisesta terveydenhuoltona.

Olisipa toimittaja Johanna Juntunen tapettu äitinsä kohtuun. Ja ei, hänellä ei ole oikeutta loukkantua tuosta, sehän olisi vain ollut hänen äitinsä perusterveydenhuoltoon kuuluva seksuaalioikeus suorittaa tuollainen toimenpide!

Luukkaan evankeliumin ensimmäisessä luvussa muuten sanotaan syntymätöntä lasta lapseksi. Ei solumöykyksi. Jos et usko sitä niin käänny ja tee parannus.

39 Niinä päivinä Maria nousi ja kulki kiiruusti vuorimaahan erääseen Juudan kaupunkiin
40 ja meni Sakariaan kotiin ja tervehti Elisabetia.
41 Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä.
42 Ja hän puhkesi puhumaan suurella äänellä ja sanoi: ”Siunattu sinä vaimojen joukossa, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä!
43 Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?
44 Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani.
45 Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta!”

Älä tapa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s