Kamelin virtsan juonti hadith-perimätiedossa

Medinan ilmasto ei sopinut joillekin, joten Profeetta käski heidän seurata hänen paimentaan, siis hänen kameleitaan, ja juoda niiden maitoa ja virtsaa (lääkkeeksi). Niin he seurasivat paimenta ja kameleita ja joivat niiden maitoa ja virtsaa kunnes heidän ruumiinsa tuli terveeksi. Sitten he tappoivat paimenen ja ajoivat kamelit pois. Kun profeetta sai kuulla tästä, hän lähetti väkensä ajamaan heitä takaa. Kun heidät tuotiin hänen luokseen, hän leikkasin heidän kätensä ja jalkansa ja heidän silmänsä kärvennettiin kuumennetuilla raudoilla.

Sahih Bukhari 5688. Tietääkseni suurin osa maailman muslimeista pitää tuota pyhänä kirjoituksena. Eikä kysymys ole mistään yksittäisestä jakeesta, vaan sille löytyy myös rinnakkaispaikkoja.

Halusin nostaa tämän jakeen esille ihan vain osoittaakseni lyhyesti, että islam tuskin on totta. En ymmärrä miten siitä on tullut länsimaissa yleisesti vakavasti otettava uskonto. Tai no, oikeasti ymmärrän. Kyse lienee siitä, että muslimit eivät ole itsekään lukeneet haditheja järjestelmällisesti, saati sitten kertoneet länsimaiden ihmisille, minkälaisia antihelmiä heidän kirjoituksistaan löytyy.

No, se siitä Muhammedin parannustaidosta. Miten Jeesus paransi ihmisiä Raamatun mukaan? Matteus 8:

14 Kun Jeesus tuli Pietarin kotiin, näki hän hänen anoppinsa makaavan sairaana kuumeessa.
15 Niin hän koski tämän käteen, ja kuume lähti hänestä; ja hän nousi ja palveli häntä.
16 Mutta illan tultua tuotiin hänen tykönsä monta riivattua. Ja hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat hän paransi;
17 että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: ”Hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme”.

Hieman arvokkaaman näköistä toimintaa ja lisäksi Herramme pystyi parantamaan ihan vain määräämällä taudin pois. Tässä kohdin hän tosin koskee sairaaseen. Juutalaisethan olivat tottuneet rituaalipuhtaussääntöihin, joiden mukaan saastaisen koskiessa puhdasta, puhdas aina saastuu eikä koskaan toisinpäin. Tai en ainakaan muista sellaista kohtaa, missä se toimisi toisinpäin. Vaikka suurin osa sairauksista ei muistaakseni aiheuttanut rituaalitsta epäpuhtautta, jostain siihen viittaavasta toiminnasta arvelisin olevan kysymys silloin, kun Jeesus koskee sairasta. Hän ikäänkuin osoittaa olevansa puhtauden lähde, jonka kosketuksessa siirtyykin puhtaus saastaiseen ja terveys sairaaseen, eli ihan toisin päin, kuin rituaalipuhtaussäännöissä, jotka Hän oli aiemmin juutalaisille säätänyt.

Ja muuuten, arvoisat karismaatikot… Eikö tuolloin käynyt toteen jakeessa 17 mainittu Jesajan ennustus? Jos se on kerran jo toteutunut tuossa mielessä Jeesuksen ollessa maan päällä ihmisruumiissa, miksi sen pitäisi jatkua vielä meidän aikanamme? Eikö se toteutunutkaan tarpeeksi hyvin jo ennen Jeesuksen ristinkuolemaa, vaan meidän pitää vielä vaan jatkaa fyysisten tautien parantelua?

Islam on vähän niin kuin helluntailaisuus. Se ei ole totta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s