Janne Tammisto iski jälleen – yrittää poistaa kolmea videotani, uhkailee oikeustoimilla

Salon Helluntaiseurakunnan Youtube-kanavan ylläpidosta vastaava mies Janne Tammisto jätti tänään kolme tekijänoikeusilmoitusta videoistani Youtubelle. Tämä on mielestäni kaikkein huvittavinta siksi, että lupasin hänelle poistavani videoni vapaaehtoisesti, jos hän näyttää niissä olevan jotain opillista ongelmaa. Tammisto kieltäytyi edes yrittämästä. Samoin kieltäytyi pastori Eero Ketola.

Kiinnostavaa tässä on myös se, että Tammisto oli luvannut vähän tätä ennen lähettää minulle listan videoista, joissa on hänen mielestään liikaa heidän materiaaliaan, jotta voisin sitten tehdä asialle jotakin. Tämä olikin ilmeisesti pelkkää petosta, sillä listaa ei koskaan kuulunut, vaan tekijänoikeusvalitus vieläpä kolmeen kertaan. Odotin tuota listaa ja harkitsin toimivani sen mukaan, mutta en saanut tilaisuutta. Jos et vielä pitänyt Salon Helluntaiseurakuntaa uskonlahkona tai jopa kulttina, pyydän, että harkitset asiaa uudestaan heidän toimiessaan epärehellisesti ja petollisesti. Normaalilla seurakunnalla ei ole tarvetta hämätä kriitikkoja petoksella.

Lisäksi näytin Tammistolle aiemmin raamatunkohdan, joka kieltää suoraan käräjöimästä toisia kristittyjä vastaan. Tekijänoikeusvalitus kun on aina suora uhkaus haastaa vastapuoli oikeuteen. Tammisto sanoi aikovansa ehkä tehdä niin Raamatun selväsanaisesta kiellosta huolimatta. Mies, joka uskoo saavansa Sanan ulkopuolista ilmoitusta Jumalalta (näin hän minulle kertoi) ei sitten suostukaan alistumaan Jumalan määräyksiin silloin, kun ne ovat ristiriidassa hänen oman tahtonsa kanssa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mistä muista käskyistä hän on valmis luopumaan uskonlahkoaan suojellakseen.

1 Kor. 6:

1 Kuinka rohkenee kukaan teistä, jolla on riita-asia toisen kanssa, käydä oikeutta vääräin edessä? Miksei pyhien edessä?
2 Vai ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan? Ja jos te tuomitsette maailman, niin ettekö kelpaa ratkaisemaan aivan vähäpätöisiä asioita?
3 Ettekö tiedä, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä, emmekö sitten maallisia asioita?
4 Jos teillä siis on maallisia asioita ratkaistavina, nekö te asetatte tuomareiksi, jotka ovat halveksittuja seurakunnassa?
5 Teidän häpeäksenne minä tämän sanon. Eikö teidän joukossanne sitten ole yhtäkään viisasta, joka voisi ratkaista veljien välin?
6 Vaan veli käy oikeutta veljen kanssa, vieläpä uskottomain edessä!
7 Teille on jo yleensä vaurioksi, että käräjöitte keskenänne. Miksi ette ennemmin salli tehdä vääryyttä itsellenne? Miksi ette ennemmin anna riistää omaanne?
8 Sen sijaan te itse teette vääryyttä ja riistätte toisen omaa, vieläpä veljien.
9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

Ihan oikeasti nyt. Jos hän on valmis luopumaan noin selvästä käskystä, eikö minulla ole syytä pelätä hänen olevan valmis luopumaan muistakin? Hän on minulle lähes tuntematon ihminen, joka on osoittautunut neuvotteluhaluttomaksi, petolliseksi ja Raamatusta piittaamattomaksi. Hän yritti minuun pari kertaa myös erästä kuuluisaa manipulointitaktiikkaa, julkaisen nämä viestit myöhemmin. En minä nyt välttämättä sano, että hän kävisi kimppuuni, mutta miten olisi vaikka kahdeksannen käskyn rikkominen? En tiedä mitä minulla on vielä vastassa, aika näyttää. En muuten sano tätä niinkään kiusallani vaan siksi, että hänellä on tiedossa kotiosoitteeni. Ahdistaa. Ahdistaa oikein aikuisten oikeesti.

Oikeuteen?

Videoni sisältävät lyhyitä sitaatteja Salon Helluntaiseurakunnan videoista. Sitaattien välissä on omaa kommentaariani. Tässä ei ole mitään laitonta. Jos Tammisto todella haastaa minut oikeuteen, hän tekee sen toisten rahoilla ja ilman omaa riskiä. Olettaisin, että tuollaiseen prosessiin mahdollisesti lähtiessään heidän seurakuntansa selvittää tilanteen ja ymmärtää kyllä olevansa asiassa heikoilla. Siksi pitäisin pelkkänä (kalliina) kiusantekona tuolle tielle lähtemistä, mutta aika näyttää, miten käy.

Jos Salon Helluntaiseurakunta todella haastaa minut oikeuteen, pyydän lukijaani miettimään, onko tuo ihan terve hengellinen yhteisö, jos he ovat valmiita uhraamaan valtavan määrän seurakuntalaisten kolehtirahoja raskaaseen prosessiin, joka on täysin turha, koska minä olen luvannut poistaa kaikki heitä kritisoivat videoni vapaaehtoisesti, jos heidän pastorinsa Eero Ketola perustelee minulle hellarien hurmoskieliopin raamatusta. Ketola on kieltäytynyt, mutta haaste on edelleen voimassa.

Pyydän lukijaa huomaamaan, että hellarien hierarkiassa korkealla olevat henkilöt eivät välttämättä itsekään usko kovin vahvasti omaan uskontoonsa. Usein he eivät ole valmiita edes puhumaan sen puolesta, saati noudattamaan sen vaatimuksia… Katso tästä linkistä seurakunta, jonka pastorit ovat valmiita puhumaan ja joutuivatpa vielä putkaankin kerran uskonsa vuoksi!

Ai niin, minulla on myös tämä yksi äänitiedosto, jonka itse poistin videomuotoisena Youtubesta koska Tammistoa häiritsi siinä oleva liika kuvamateriaali. Nyt se on tuossa pelkkänä äänenä sinulle – ja muistutuksena siitä, että minä olen näissä asioissa paljon yhteistyöhaluisempi, kuin Salon Helluntaiseurakunnan väki.

One thought on “Janne Tammisto iski jälleen – yrittää poistaa kolmea videotani, uhkailee oikeustoimilla

  1. Kuinkahan paljon hellareitten johto manipuloi oman seurakuntansa väkeä? Se kuuluu valitettavasti kaikkien kulttien ja lahkojen vakiotoimintaan. Ihan kuin natsisaksassa aikoinaan. Göbbels oli mestari sillä saralla. Kaikkia pystyy huijaamaan jonkin aikaa, joitakin kaiken aikaa mutta ei koskaan kaikkia kaiken aikaa. Onneksi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s