Se Löytyi -kampanjan chatista ei löytynyt vastausta

Vapaiden suuntien joku ihme mediakampanja, Se Löytyi, osui silmääni. Heillä on sivuillaan myös chatti, jossa saa… no en tiedä, mitä siellä saa. Ei ainakaan kysyä kysymyksiä tai saada niihin vastauksia, ilmeisesti. Chatti on kai käytössä 16.10.2022 asti. Alla tuolla käymäni keskustelu, josta jäi sellainen jehovantodistaja-fiilis. ”Emme väittele, ei tässä nyt mitään mielipiteitä sentään, ollaan niin kivaa vaan ja tervetuloa kaikki vaan ei täällä niin niistä erimielisiyyksistä välitetä…”. Ja sitten, jos saavat sinut tuolla asenteella imaistua yhteisöönsä, muuttuu ääni kellossa. Yhteisöön mukaan imeytymiseen auttaa myös se, että kysymyksiin ei vastata netissä vaan ohjataan mahdollisimman äkkiä jatkamaan kasvotusten jonkun kanssa, koska silloin tietyt sosiaaliset mekanismit käynnistyvät. Tarkoitan esimerkiksi, että ihmisten mukavuus ja yhteisön tuoma turva jyräävät opin järjettömyyden ohi.

Toisaalta chattaaja ei osannut mitenkään perustella hurmoskieliä, toisaalta hän ei uskaltanut sanoa, jos ei niihin usko. Emme saa koskaan tietää, kumpi.

Keskustelu alla, tee omat johtopäätöksesi itse.

Moi! Olen monien vapaiden suuntien uskovien kuullut puhuvan ns hurmoskielillä, mutta en ole löytänyt tätä vielä raamatusta, osaisitteko auttaa

Hei, haluaisitko puhua asiasta livenä oman paikkakuntasi se löytyi -kontaktihenkilön kanssa, olisi ehkä helpompi laajemmin asiaa selvittää.

No osaisitko lyhyesti kertoa asiasta tässä, ymmärrän kyllä että chatissa ei päästä niin syvälle asiaan välttämättä

Onko sinulla Raamattu printtinä tai mobiilina käytössä

On

Onko omassa seurakunnassasi ollut koskaan saarnaa tai opetusta, joka käsittelee armolahjoja?

Olen kuullut niihin liittyviä saarnoja monistakin seurakunnista, mutta raamatusta en ole sellaista hurmoskieli-ilmiötä löytänyt, mistä esim helluntaiseurakunnassa usein puhutaan. Siis että ihmiset hokevat jotain merkityksettömiä sanoja yhteen ääneen

Yritin sopia kahdenkeskistä keskustelua tästä aiheesta paikkakuntani helluntaisrkn pastorin kanssa, mutta hän ei halunnut puhua asiasta

Hmm, Uudessa Testamentissa on lukuisia esimerkkejä armolahjoista ja myös kielillä puhumisesta, armolahjat eivät ole tämän se -löytyi .kampanjan keskiössä vaan lahjojen antaja eli Jumala.

Apostolien teoissa kerrotaan, miten ihmiset puhuivat ymmärrettäviä ja olemassaolevia kieliä, mutta monissa seurakunnissa sanotaan ögö gögö gögö gege -tyylisiä mitään tarkoittamattomia tavuja ja vastaavaa. Ovatko mielestäsi näin toimivat seurakunnat kristillisiä seurakuntia?

Tässä kampanjassa ei oteta kantaa mukana oleviin seurakuntiin eikä kristillisiä kirkkoja erottaviin näkemyseroihin, olen kuullut sanonnan, että täydellistä seurakuntaa tässä ajassa ei ole, kaikissa on jotain arvioitavaa, mutta keskitymme tässä kampanjassa Kristukseen, Raamatun keskeiseen asiaan.

Tarkoitatko siis, ettet itse usko kyseiseen ilmiöön? Mihin seurakuntaan siis itse kuulut? Anteeksi jos kysyn liikoja, mutta tämä asia vaivaa minua

Menemme se löytyi -kampanjassa sivuraiteille jos jatkamme tätä, kehotan käymään keskusteluja eri taustoista tulevien kanssa, halutessasi voit käydä oman paikkakuntasi se -löytyi tapahtumissa ja vetää jotain vastuunkantajaa hihasta. Toisaalta on niin, että minun  mielipide ei asiaa ratkaise, vaan se, mitä Pyhä Raamattu asiasta sanoo ja varteenotettavien teologien yhteinen linja, onko se Raamatun mukainen ja oman näkemyksesi mukainen. Pyhä Henki avaa kirjoituksia ja löydät varmaan oman itsellesi johtolankoja lisää.

Kristus on Raamatun keskeisin asia, kuten sanot. Hän itse opetti meitä rukoilemaan ja sanoi että kun rukoilette, älkää hokeko tyhjiä kuin pakanat.

En hiillosta sinua sen enempää. Oletan vain että olet karismaattisen kristillisyyden uhri, kun olet tälläisessä kampanjassa mukana. Käypä ihmeessä vilkaisemassa papinpoika.com -sivusto, siellä on materiaalia joka voi auttaa ulos noista lahkoista.

Kuuntele myös Vierasta Tulta -niminen äänikirja, löytyy suomeksi youtubesta

kiitos pohdinnoistasi, otan ylös linkki- vinkkisi, Paavali opetti, että arvioikaa kaikki ja pitäkää se mikä on hyvää, armolahjat joka tapauksessa ovat raamatullisia mutta ongelma lienee siinä, että ylilyöntejä on joskus tapahtunut. Toivotan hyvää syksyä armollisen Vapahtajan kanssa.

Kiitos samoin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s