Joka kolo pestään – paitsi sydän (islam)

Olohuoneesta kuuluu poliisin pillien ulinaa. Vaimo ja lapset katsovat siellä sitä vanhaa elokuvaa, missä ne kaksi hidasta ukkoa vievät veljeään trakotrilla mielisairaalaan. Taitaa olla se kohtaus menossa, jossa traktorilla ajetaan moottoritiellä – mutta minulla ei ole nyt aikaa tuollaisiin maallisiin rientoihin. Minä olen nyt oppimassa syvällistä viisautta Sunan an-Nasain kirjasta Book of Purification.

Me tulimme Ali bin Abi Talibin luokse ja hän rukoili. Hän pyysi vettä ja sanoimme: mitä hän aikoo tehdä sillä kun kerran hän on jo rukoillut? Hän haluaa vain opettaa meitä. Vesiastia ja kulho tuotiin hänelle. Hän kaatoi vettä käteensä ja pesi sen kolmesti, sitten huuhteli suunsa ja nenänsä kädessään olevalla vedellä. Sitten hän pesi kasvonsa kolmesta ja pesi oikean kätensä kolmesti ja hänen vasemman kätensä kolmesti ja pyyhki päänsä kerran, sitten pesi oikean jalkansa kolmesti ja vasemman jalkansa kolmesti. Sitten hän sanoi: Jos joku haluaa oppia miten Allahin apostoli teki rituaalipesun, niin tämä on se tapa. [92]

Noin puolessavälissä tuon kääntämistä keskittymiseni herpaantui, kun olohuoneesta kuului: Elmerii, elmeriii! Nyt ne kaksi hidasta ukkoa luulee että Elmeri on kuollut ja laulaa virsiä, kuuluu tänne asti. Mutta nyt on keskityttävä, tämä on tärkeää. Jae 93 puhuu samasta pesusta, mutta herättää keskustelua siitä, kumpaankohan suuntaan Muhammed liikutti kättään pestessään päätään. Tämä on tärkeää.

Senkin sinappinaama, kuuluu olohuoneesta. Pakko laittaa jotain musiikkia peittämään nuo leffan äänet, että voin jatkaa keskittymistä. Jae 94 kertoo myös tuon kolme kertaa blaa blaa blaa -asian se kuitenkin vaikenee pään pyyhkimisen suunnasta. Takaa eteen vai eestä taa? Se on tärkeää!

Jae 95 kertoo myös yksityiskohtaisesti mitkä kohdat mistäkin raajasta on rituaalipesun yhteydessä pestävä. Sen lopussa sanotaan myös Muhammedin juoneen ylijääneet pesuvedet seisaaltaan. Kippis ja kulaus!

Jakeessa 96 Abu Hayyah -niminen äijä kertoo kolme kertaa blaa blaa -pesuohjeen ja juoda kulauttaa loput pesuvedet itsekin näytiksi.

Jakeessa 97 se toistetaan taas ilman sen kummmepaa pointtia – tällä kertaa kuitenkin sanotaan Mussen pyyhkineen päätään edestakaisin pesua tehdessään. Tämä on tärkeää, kertakaikkisen tärkeää.

Jae 98 käskee myös pestä sitä sun tätä niin ja niin monta kertaa, mutta kädet kahdesti. Kahdesti! Eikö ensin sanottu että kolmesti? Hä?

99 jatkaa pesurituaalin kuvaamista samalla mutta eri tavalla, mutta, öö, ää. En mä tiedä. Eri ruumiinosiaan ne muslimit sitten pesee vissiin. Onkohan se sittenkään niin tärkeää? Olisiko sittenkin pitänyt katsoa vaan se leffa?

Jakeessa sata ne kädet pestään taas kolme, ei kaksi, kertaa. Päätä ei pestä edes takaisin vaan edestä taakse. [hasan]

Jakeessa 101 kädet pestäänkin vain kerran! [hasan]

Jakeessa 102 kerrotaan myös niistä pesuista ihan samalla tavalla kuin noissa aiemmissakin, mutta en enää jaksa ajatella sitä yhtään enempää.

103 [hasan]

Kun uskova orja tekee rituaalipesun ja huuhtoo suunsa, hänen syntinsä tulevat suusta ulos. Kun hän sniffaa vettä nenäänsä ja puhaltaa sen ulos, hänen syntinsä tulevat ulos hänen nenästään. Kun hän pesee kasvonsa, hänen syntinsä tulevat ulos hänen kasvoistaan, jopa silmäripsien alta. Kun hän pesee kätensä, hänen syntinsä tulevat ulos hänen käsistään, jopa kynsien alta. Kun hän pyyhkii päänsä, hänen syntinsä tulevat ulos hänen päästään, jopa hänen korvistaan. Kun hän pesee jalkansa, hänen syntinsä tulevat ulos hänen jaloistaan, jopa varpaankynsien alta. Sitten hänen kävelynsä moskeijaan ja hänen rukouksensa tuottavat hänelle lisäansioita.

Synti pois vähän joka kolosta, mutta sydämeen se jää kuitenkin. Sydäntäsi et voi pestä ja sieltä tulee joka päivä uutta ja uutta saastaa joka pilaa sinut kokonaan. Ihan sama, mitä sinulla on kynsien alla, jos sydän on täynnä haureutta ja murhanhimoa.

Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.

Sydän tarvisi jotenkin saada pestyä, että voisi pelastua. Miten se tehdään? Miten voi pelastua? Tarviiko pestä kädet kerran, kahdesti tai kolmesti vai onko tehtävä jotain hyviä tekoja vai hä? Kun Jeesukselta kysyttiin, kuka voi pelastua, Hän vastasi:

Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: ”Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s