Raamattu Puhuu Helsinki ei vastannut vaivaannuttavaan kysymykseen kuukausien painostuksellakaan, rahalahjoituskysymykseen 20 tunnissa

Raamattu Puhuu -seurakunta on leppoisasta nimestään huolimatta taustoiltaan hyvin epäilyttävä järjestö. Tein sen vakavasti ongelmallisesta lahkotaustasta joskus useamman videonkin. Lyhyesti sanottuna liikkeen perustaja Carl Stevens käytti seurakuntalaisia seksuaalisesti hyväksi ja hänet oli tuomittu useiden miljoonien eurojen varastamisesta seurakuntalaisiltaan erilaisia manipulointikeinoja käyttäen. Tämä täytyy olla tiedossa jokaisella, joka heidän tilaisuuksissaan käy ja jos järjestö yrittää aktiivisesti salata asiaa, kyseessä on hyvin vaarallinen liike.

Yritin kysyä asiaa heiltä Youtuben kommenttikentässä:

Kuvakaappaus on otettu syyskuussa 2022. Ensimmäisen kysymyksen tarkoitus on olla neutraali, jotta näen, saavatko he varmasti kommenttini ja vastaavatko siihen. Eihän joka järjestöllä ole tapana reagoida Youtubessa kysymyksiin, vaikka eivät olisi kommentointia sulkeneetkaan. Kysyin samaa asiaa uudestaan muutaman viikon / kuukauden välein, kuten kuvan aikaleimoista näkyy. En kuitenkaan niin usein, että se olisi spämmiä. Ei vastausta. Ei vastausta kuukausien yrittämisen jälkeenkään. Tähän täytyy olla vastaus, muuten kyseessä on hyvin vaarallinen järjestö. Katso ne aluksi mainitut videoni aiheesta, jos et vielä tehnyt sitä. Nuo ovat oikeasti tosi hurjia juttuja, ei mitään pieniä ylilyöntejä vaan vakavia rikoksia, jotka täytyisi tunnustaa ja asia jotenkin ratkaista, jos järjestö haluaa jatkaa toimintaansa. Miten on varmistettu, ettei samaa tapahdu uudestaan?

Painotan edelliseen liittyen vielä sitä, että vastaus ensimmäiseen kysymykseen tuli hyvin nopeasti, kuten kuvasta näkyy. Heillä ei ole siis näytä olevan ongelmia kysymysten kanssa, kunhan ne vain ovat oikeita kysymyksiä.

Syyskuussa 2022 lähetin heille vielä koemielessä sähköpostia:

Tervehdys!

Haluaisin lahjoittaa rahaa seurakunnallenne, mutta en jostain syystä löydä pankkiyhteystietoja sivuiltanne. Eikö teillä tosiaan ole mahdollisuutta lahjoitukseen muuten kuin tilaisuuksissa pidettävissä kolehdeissa tms?

Kiitos tuhannesti!

Tämä oli ilmeisesti oikea kysymys, sillä vastaus tuli alle vuorokaudessa:

Nyt kun kerran vastasivat, kysyin heti perään (16.9.2022) näin:

Kiitos oikein paljon! En myöskään löytänyt sivuiltanne mitään kannanottoa liikkeene perustajan Carl Stevensin tekemiin rikoksiin ja väärinkäytöksiin liittyen. Mitä mieltä olet niistä?

Kysymys on täysin asiallinen. Siihen on pakko olla vastaus, muuten kyseessä on vaarallinen järjestö, joka tietoisesti salaa pimeää menneisyyttään.

Vastausta ei ole nyt viikossa tullut (23.9.2022)


Jos muistan, editoin tähän myöhemmin lisää tietoa siitä, kuinka pitkän aikaa olen vastausta odottanut. Voihan olla, että Helena Laventure on vain ollut kiireinen.

edit: pari viikkoa tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen homma eteni erikoisella tavalla, julkaisen siitä tiedon myöhemmin. Helena Laventure ei koskaan vastannut minulle tuohon kysymykseen, mutta eräs mies oli minuun yhteydessä – mutta hänkin tosiaan kahden viikon viiveellä (vrt. rahalahjoituskysymyksen 20 tuntiin)

3 thoughts on “Raamattu Puhuu Helsinki ei vastannut vaivaannuttavaan kysymykseen kuukausien painostuksellakaan, rahalahjoituskysymykseen 20 tunnissa

  1. Kehotan kaikkia varomaan ko liikettä. Ja niitä jotka liikkeen toiminnassa ovat mukana eroamaan siitä ja tulemaan vaikkapa lähetyshiippakuntaan saamaan raitista luterilaista raamattuopetusta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s