Saalem Helsinki ei koskaan vastannut miten taivaaseen pääsee, kysymykseen rahan lahjoittamisesta vastattiin muutamassa päivässä

Katselin Helsingin Saalem -seurakunnan videota joskus keväällä etsiessäni materiaalia videoiden tekoon. Eräällä videolla pyydettiin lähettämään heille sähköpostia jos haluaa tulla uskoon tai pelastua tai miten se nyt sitten sanottiinkaan. Olin heihin yhteydessä toukokuun alussa 2022:

Kysymys on lyhyt ja asiallinen. He itse pyysivät kysymään sitä heiltä. Siihen ei kuitenkaan koskaan vastattu. Tätä kirjoittaessa on siis 23.9.2022, joten vastausta on odoteltu kuukausikaupalla.

Mikä seurakuntaa sitten voi kiinnostaa, jos ei ihmisten johtaminen pelastukseen? No tietysti raha! Olin samaan seurakuntaan yhteydessä syyskuussa 2022:

Rauhan tervehdys!

Haluaisin lahjoittaa seurakunnallenne rahaa ja tuo tekstiviestilahjoitus näyttää niin helpolta, mutta kysyisin ensin toimiiko se niin, että jos lähetän useamman  viestin, myös lahjoitus menee useampaan kertaan? Vai meneekö se vain kerran per lahjoittaja?

Kiitos paljon!

Myönnän että ongelma on täysin tekaistu, halusin vain testata heitä. En missään nimessä lahjoittaisi heille rahaa ja ymmärrän kyllä miten tekstiviestilahjoitus toimii. Kunhan viritin heille ansan ja siihen he tosiaan lankesivat.

Pelastuskysymykseen ei vastattu ikinä, kun taas kolehtikysymykseen kesti neljä-viisi päivää vastata. Mielestäni tämä kertoo kyseisestä seurakunnasta paljon.

Vastaan sitten itse!

Miten sinne taivaaseen sitten pääsee? En haluaisi että tämä kysymys jää vastaamatta, joten haluan nostaa sen vielä esille. Kähvellän sitä varten Paavalin tekstin Apostolien tekojen luvusta 17 ja teen siitä helluntailais-karismaattiseen yleisöön kohdistetun muunnoksen. Alkuperäinen on Jumalan Sana, tämä on vain saarna.

Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei tunnu kihelmöintinä sormenpäissä, eikä häntä voida rahasiementä kylvämällä manipuloida, ihan kuin hän jotakin tarvitsisi, hän joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.

Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää – hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme.

Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankalitanen kuin rauhan tunne sydämessä tai jonkinlainen miellyttävä ilmapiiri seurakunnassa, sellainen joka kuuluu hentona äänenä pään sisällä tai kommunikoi meidän kanssamme peukalopaikkojen kautta.

Noita tietämättämyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vahurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt, ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista.

Tuo kuolleista herätetty mies on Jeesus. Hänen kaimansa nimessä lupaillaan karismaattisissa seurakunnissa rikkautta ja terveyttä, mutta kyseessä on kaksi eri henkilöä, joista toinen on fiktiota ja toinen on todella asetettu meille Herraksi ja Tuomariksi. Tee parannus ja usko noista jälkimmäiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s