Tomi Willstedt mainosti sateenkaarivastaista sivustoa – kävijämäärä räjähti kasvuun

En varsinaisesti käytä Facebookia, koska se on ihan hirveä ihmistentyhmennyssivusto, mutta tein sinne taas väliaikaisesti profiilin kahta syytä varten. Toinen näistä syistä oli jäsenien kerääminen ex-hellarien tapaamisiin.

Tätä varten tein Puskaradio Turku -nimiseen ryhmään ilmoituksen kerätäkseni ex-hellareita kokoon ja se saikin lämpimän vastaanoton ja paljon huomiota, kunnes turkulaismies Tomi Willstedt huomasi myös ilmoitukseni, eikä hänellä ilmeisesti ollut mitään tälläistä toimintaa vastaan, mutta jostain syystä hän oli eksynyt profiiliini, jossa oli linkki blogiini. Ja blogissani (tässä jota nyt luet) on kirjoituksia, joista hän ei tykännyt sitten yhtään – eli konservatiivikristillistä sisältöä. Se oli Willstedtin mielestä sen verran huono juttu, että hän otti asiakseen alkaa varoittaa ihmisiä minusta. Hyi, apua, kristillistä sisältöä! Pysykää kaukana tuosta väärin ajattelevasta ihmisestä!

Willstedt suivaantui ja alkoi spämmätä linkkejä blogiini kaikille keskusteluun osallistuville, yrittäen vakuuttaa heille, että kanssani ei pitäisi olla tekemisissä. Kyse oli nimenomaan spämmistä, sillä linkkejä oli kymmenkunta. Hänen sanavalintansa olivat välillä aika hassuja, kuten ”harvinaisen sakeaa paskaa”, kun hän kuvaili kirjoituksiani ja hän päätteli, ettei minulla ”ole ihan puhtaat jauhot pussissa”, koska jaan kristillisten arvojen mukaisia tekstejä blogissani. Willstedtin sanavalinnat olivat mielestäni niin hauskoja, että tein niistä koosteen, katso se tästä linkistä. Näitä hän siis laittoi yksi kerrallaan jokaiselle, joka ilmaisi kiinnostusta järjestämääni ex-lahkolaisten ryhmään osallistumiseen.

Mielestäni on ihan hauskaa, että hän käyttä aika pitkälti samanlaisia räikeitä mutta asiassa pysyviä sanankäänteitä, kuin minä käytän blogissani. Hän siis ilmeisesti sallii sen itselleen, mutta ei minulle. On olemassa myös muita asioita, jotka eivät ole sallittuja minulle, mutta hän saa tehdä niitä. Minä en nimittäin olisi varmastikaan kovin pitkään saanut tuossa ryhmässä pysyä, jos olisin mennyt itse mainostamaan omaa sivuani kymmenen kertaa samassa ketjussa linkittämällä. Nyt sen teki kuitenkin joku muu ja vieläpä canceloinnin hengessä, joten ylläpito ei käynyt poistamassa linkkejä.

Cancelointipyrkimys ampui kuitenkin itseään jalkaan, kun kehotus lukea ”kauheaa” sivustoani johti siihen että….. Ylläri pylläri, ihmiset lukivat sivuani. Kävijämäärä oli tuona päivänä lähes 40 -kertainen normaaliin verrattuna! Sen siitä saa, kun spämmää linkkejä kymmenien tuhansien ihmisten Facebook -ryhmässä. En sano, etteikö tämmöinen häiriköinti ärsyttäisikin minua, mutta ehkä enemmän on vain tyydyttävää huomata, miten se yleensä kääntyy itseään vastaan ja kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut.

Kuten aluksi sanoin, minulla oli väliaikaisen fb-profiilin tekoon kaksi syytä. Toinen oli ex-hellarien kokoaminen ja toinen oli papinpoika.comin mainostaminen. Vaikka Tomi Willstedin häiriköimässä keskustelussa pysyin asiallisena, sisimmässäni asuva ilkikurinen pikkupoika virnuili ajatukselle, että tuo eläinten oikeuksia näkyvästi profiilissaan puolustava mies mainostaa minun blogiani samalla, kun itse syön kotona kananugetteja. Näin tuo toinen pyrkimykseni tuli täytetyksi ilman että itse jouduin näkemään vaivaa muun, kuin kuolleiden eläinten kappaileden pureskelun eteen.

Tapaus sattui 24.9.2022, mutta julkaisen tämän pienellä viiveellä, koska oletan, että moni on sitä mieltä että Willstedtillä on oikeus haukkua minut julkisesti, mutta minulla ei ole oikeutta kertoa siitä blogissani. Vältyn varmaan pahimmilta someraivoilta näin tekemällä. Mielestäni tämmöinen häiriköinti on joka tapauksessa hyvä tuoda esiin, koska cancel-kulttuuri riehuu päivä päivältä voimakkaampana ja ihmisten pitää saada tietää siitä. Miten kristittynä voi kohta enää tehdä yleensäkään mitään, jos pelkkä kristillisten mielipiteiden julkaisu netissä riittää cancelointiin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s