Whatsapp -keskustelu hurmoslahkon johtajan kanssa (Eero Ketola)

Huom! Minulla on todella suuri kynnys kahdenvälisten keskustelujen julkaisemiseen. Teen niin vain äärimmäisissä tapauksissa, kun minuun kohdistuu jotain todella asiatonta toimintaa tai uhkauksia, tai kun viestit paljastavat esimerkiksi kokonaisesta seurakunnasta jotain, joka on hyvä olla tiedossa, jotta ihmiset välttyisivät sen uhreiksi joutumiselta. Monta todella ”mehevää” juttua on jäänyt julkaisematta ihan vain siksi että pelkkä kiinnostavuus ei riitä minulle julkaisukynnyksen ylittämiseen. Julkaisun on oltava rakennukseksi ja varoitukseksi lukijalle, ei viihteeksi.

Tällä kertaa keskustelu Eero ketolan kanssa ylitti tämän rajan. Avaa se tästä linkistä. Oikealla omat kommenttini keskustelun sisällöstä.

Tapahtumat ovat syyskuulta 2022, kun yksi tuon lahkon vapaaehtoistyöntekijöistä oli häiriköinyt minua netissä.

Keskustelu on monesta syystä merkittävä, mutta yksi näkökulma, jota haluan tässä vielä erikseen painottaa, on julkisuuskuva. Tuollaisissa seurakunnissa annetaan ulospäin ”kiltin uskovaisen” kuvaa ja ollaan olevinaan lämpimiä ja reiluja ihmisiä. Kulissien takana he ovat kuitenkin todella keskustelukyvyttömiä ja yhteistyökyvyttömiä ihmisiä, jotka haluavat vain kylmästi jyrätä eteenpäin oman lahkonsa tavoilla, sulkeutuen kaikelta keskustelulta.

Uskonnonvapauden nimissä sanon, että mene vain tuollaisiin kulttimaisiin ja epäraamatullisiin yhteisöihin, jos ihan oikeasti itse sitä haluat.

Jeesuksen nimessä sanon: Käänny ja tee parannus. Älä mene hurmoskieliä, päänsisäisiä ääniä ja ihmeparantumisia julistaviin kultteihin vaan normaalieihin seurakuntiin, jossa ihmiset välittävät siitä opista, jonka Pyhä Henki meille Raamatun sanassa on antanut. Älä tue hurmoslahkoja vaan käänny ja tee parannus. Etsi jostain normaali seurakunta. Älä täydellistä seurakuntaa etsi, vaan normaali.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s