Jarmo Salonen uhkaa rikossyytteellä – ”Toivottavasti saat tilaisuuden harkita sanojasi tarkoin” (Raamattu Puhuu -seurakunta)

Kirjoitin aiemmin artikkelin, jossa ihmettelin, miten Raamattu Puhuu -seurakunta ei vastannut heidän lahkonsa kannalta vaivaannuttavaan kysymykseen, vaikka kuinka yritin, mutta kun olin kysyvinäni apua rahan lahjoittamiseen, vastaus tuli äkkiä. Tässä seurakunnassa heidän edesmenneeseen johtajaansa kohdistuu mielestäni tosi kummallista henkilönpalvontaa ja siksi olen kiinnostunut tutkimaan asiaa ja selvittämään heidän reaktiotaan. Pari viikkoa tuon sähköpostiviestittelyn jälkeen sain yllättäen uuden viestin samasta sähköpostiosoitteesta, mutta eri kirjoittajalta.

Raamattu Puhuu -seurakunnan kannalta vaivaannuttava kysymys oli siis se, miksi heidän seurakuntansa perustaja varasti seurakuntalaisten rahat ja käytti naisia seksuaalisesti hyväksi – siihen en ollut saanut vastausta. Kysymykseni oli ilmeisesti kuitenkin nähty, sillä Jarmo Salonen vastasi nyt sähköpostiini ja kysyi, mitä tarkemmin tarkoitan, kun kyselen heidän liikkeensä perustajan tekemistä väärinkäytöksistä. Vastasin:

Hei!

Historia tuntee hänet manipuloivana varkaana, joka painosti seurakuntalaiset jopa myymään kotejaan ja antamaan rahat hänelle. Hän pakotti naisia seksuaalisiin tekoihin ja yhdeltä miljonääriltä vei manipuloimalla miljoonien eurojen arvosta rahaa, josta hänet sitten tuomittiinkin korvauksiin.

Tämmöisiä nyt esimerkiksi. Olitko tietoinen näistä ja mitä mieltä olet?

Mitä odottaisit tuollaiseen vastaukseksi? Jotain virallista liibalaabaa, käsien pesua, voivottelua, ihmettelyä? Nyt ei kuitenkaan tullut sellaista, vaan uhkaus. Jarmo Salonen vastasi:

Hei Niilo,

Enpä ollut tietoinen tällaisesta. Mikä on sinun tietosi lähde? Viittaamasi lähde ”historia” vaikuttaa melko suurelta yleistykseltä. Esität kuitenkin jo yli kymmenen vuotta sitten edesmenneestä miehestä melko synkkiä väitteitä. Toivottavasti saat tilaisuuden harkita sanojasi tarkoin, sillä nähdäkseni käyttämälläsi ilmaisutavalla olet ainakin hyvin lähellä syyllistyä ellet jo ole syyllistynyt, RL 24:9 §:ssä tarkoitettuun kunnianloukkausrikokseen.

Tää on ihan pimeetä. Lahkojohtaja on kuollut ja kuopattu jo vuosikausia sitten, mutta hänen uskollinen seuraajansa ei vieläkään kestä Suureen Johtajaan kohdistuvaa kritiikkiä. Minä esitän hänen idolistaan synkkiä (ja tosia) väitteitä yksityisesti sähköpostilla, kysyäkseni hänen mielipidettään asiasta ja hän reagoi asiaan samantien uhkaamalla rikossyytteellä. Tämä on vähintäänkin kummallista ja minä kehtaan myös väittää, että se on tietynlaista henkilönpalvontaa.

Suurin syy, miksi minä haluan tätä asiaa pitää esillä, on nykyisten seurakuntalaisten turvallisuus. Jos seurakunnan vastuunkantajat pyrkivät aggressiivisesti vaimentamaan kaiken heidän kuolleeseen pomoonsa kohdistuvan kritiikin, miksi he eivät tekisi samaa myös, jos joku nykyisistä johtajista lähtee rikolliselle linjalle? Mitä jos joku nykyisistä johtajista pakottaa seuraajansa myymään kotinsa ja lahjoittamaan rahat hänelle? Mitä jos joku heistäkin alkaa käyttää naisia seksuaalisesti hyväksi? Emme mitenkään voi odottaa tämän liikkeen hoitavan tuollaisia asioita kunniallisesti.

Kesukustelu Jarmon kanssa jatkui vähän aikaa, voit lukea sen tästä.

Voiko kunnianloukkaukseen syyllistyä puhumalla kuolleesta amerikkalaisjulkkiksesta totta yksityisviestillä? Lue pykälä 9 täältä.

Raamattu Puhuu -seurakunnan alkuaikojen rikolliseen pervoiluun voit tutustua tällä soittolistalla.

Yksi Raamattu Puhuu seurakunnan perustajan uhreista kirjoitti kirjankin siitä, miten hänet aivopestiin lahjoittamaan miljoonia Suurelle Johtajalle. Minulla on tuo kirja ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille – helppolukuinen, kuvitettu ja sopivan lyhyt teos siitä, miten ihminen saadaan aivopestyä rikollisen lahkojohtajan uhriksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s