”Lue Niilo Raamattua” on yksi hurmoskielten puhujien puolustuksesta siansaksan armolahjalle

Kävin aiemmin karismaattisessa seurakunnassa ja siellä tuli monesti puheeksi mielikuvituskielten armolahja. Tästä oli välillä aika kova vääntö, kun minä en hyväksynyt ilmiötä ollenkaan ja aloin keskeyttämään sen aina, kun joku häiriköi sillä kokouksia. Muutaman kerran näissä keskusteluissa tuli esiin hurmoskielien puolustajilta sellainen ajatus, että minun pitäisi vaan lukea enemmän raamattua.

Haluaisin lyödä tämän metodin lukkoon. Siis tyyliin että hei sinä hurmoskielten puolustaja, lukitsetko vastauksen? Sovitaanko, että minä luen nyt sitten sitä Raamattua ja jos sieltä ei löydy siansaksan armolahjaa, niin siellä ei sitten sellaista ole? Eli jos sinun antamallasi metodilla päädytään siihen, että sinun harjoittamaasi hurmosilmiötä ei ole Raamatussa, niin eikö sinunkin silloin pitäisi lopettaa sen harjoittaminen?

Eilen sain Raamatun luettua viidennen kerran läpi. Viidennen kerran, eikä sieltä löytynyt hurmoskieliä vieläkään. Mutta ajatuksia olen kuitenkin oppinut lukemaan ja tiedän, että tuon kuullessaan niille teistä lukijoista, jotka harjoitatte siansaksarukousta, tuli heti mieleen lause tieto tekee ylpeäksi. Mutta kun se lukittu vastaus alunperin oli, että juuri tiedon puute saa aikaan sen, etten tunne hurmoskieliä… Eikö mikään kelpaa?

Mutta mikään ei tietysti kelpaa. Ihminen on ilman perusteluja lähtenyt yhteisön paineessa hokemaan shibidibuuta, jotkut jopa vuosikymmeniksi. Minä myönnän etten hetkeäkään usko itsestäni löytyvän sellaista rohkeutta, joka voisi vaikka 15 vuotta tuollaista tehtyäni sanoa itselleni että Niilo, poikaseni, sinua on vedätetty, olet hokenut hatusta heitettyä räbedibäätä satoja ja taas satoja tunteja, feikannut koko homman ja se on ollut täysin turhaa. En osaa inhimillisesti syyttää mistään ihmistä, joka on huijattu tuollaiseen mukaan eikä uskalla myöntää itselleen tehneensä itsestään pellen ja haaskanneensa valtavan osan elämästään johonkin täysin turhaan ja naurettavaan. Ei ihmismieleltä voi odottaa kykyä kohdata noin karua todellisuutta.

Todellisuus on silti kohdattava, koska on kirjoitettu: Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee. Hurmoskielillä puhuminen on okkultismia, väärin profetointia ja Jumalan pilkkaa, eli siitä on luovuttava, maksoi mitä maksoi. Tälläisissä asioissa meillä ei ole lupaa jäädä arvioimaan kustanuksia, vaan Sanaa on toteltava.

Okkultismia se on, koska okkultistit uskovat tuollaiseen kanavointiin, eli ilmiöön jossa jokin henkiolento kanavoi viestinsä suoraan heidän kauttaan, ikäänkuin heidän järkensä, tahtonsa, mielensä ja persoonansa ohi.

Väärin profetointia se on, koska puhuja väittää saavansa Jumalalta sanoman, mutta ei oikeasti saa. 5. Moos 18:

13 Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi, edessä.
14 Sillä nämä kansat, jotka sinä nyt karkoitat, kuuntelevat kyllä merkeistäennustajia ja taikureita, mutta sinulle ei Herra, sinun Jumalasi, sitä salli.
15 Sinun keskuudestasi, veljiesi joukosta, Herra, sinun Jumalasi, herättää sinulle profeetan, minun kaltaiseni; häntä kuulkaa.
16 On tapahtuva aivan niin, kuin sinä Herralta, sinun Jumalaltasi, anoit Hoorebilla, silloin kun seurakunta oli koolla ja sanoit: ’Älköön minun enää suotako kuulla Herran, minun Jumalani, ääntä älköönkä nähdä tätä suurta tulta, etten kuolisi’.
17 Ja Herra sanoi minulle: ’Mitä he ovat puhuneet, on oikein puhuttu.
18 Profeetan minä olen herättävä heille heidän veljiensä keskuudesta, sinun kaltaisesi, ja minä panen sanani hänen suuhunsa, ja hän puhuu heille kaikki, mitä minä käsken hänen puhua.
19 Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.
20 Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.’
21 Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: ’Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?’ niin huomaa:
22 kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä.”

Jumalanpilkkaa hurmoskielet ovat siksi, että laitat Iankaikkisen, Pyhän, Kaikkivaltiaan Jumalan, taivaan ja maan Luojan, Ylösnousseen Kuninkaan ja herrojen Herran suuhun sanat shibidibuu gegege riibubääby shöyksis böbblesbuu rääbe shääbe shangupingu puu. Uskoisin, ettei tarvi edes selittää tämän pidemmin, miksi tämä on syntiä.

Mitäs jos kuuntelisit ensimmäisen korinttilaiskirjeen kokonaisuutena? Tieto tekee ylpeäksi löytyy sieltä, eikä se enää kontekstissaan todellakaan sano, että Raamatun lukeminen olisi kiellettyä. Myöskin ne irtojakeet, joilla siansaksan puolustajat minua huitovat, ovat siinä samassa kirjeessä, mutta asiayhteydessään ne puhuvat siitä, miten monikielisissä seurakunnissa toimitaan, kun kaikki eivät puhu samaa kieltä. Esimerkiksi miten tulkkausjärjestelyt hoidetaan. Kyse on ihan luonnollisesti opituista kielistä.

Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. Älä siis eksy, vaan opettele tuntemaan ne kirjoitukset! Itse olen lukenut 1992 käännöksen eli uuden kirkkoraamatun, sekä vanhan. Lisäksi olen lukenut 新共同訳 -käännöksen paperilta ja kuunnlleut sen myös äänkirjana, sekä kuunnellut äänikirjana 新改訳2017 -käännöksen. Uuden Testamentin olen tietysti lukenut myös monta kertaa näiden lisäksi, myös Bibliasta ja muistaakseni Raamattu Kansalle -käännöksestäkin. Siis minä, jolta jäi koulut kesken. Kävin vain peruskoulun, olen ollut yli 20 eri työpaikassa tekemässä toinen toistaan turhempia pätkätöitä. Jos minä pystyn nuo Raamatut lukemaan niin sinulla ei voi olla mitään älylliseen kapasiteettiin, muistiin tai tahdonvoimaan vetoavaa syytä sille, mikset ole itse tehnyt samaa. Vetoan sinuun nyt kaikella sillä myymäläsiivoojan auktoriteetilla joka minulla on: lue raamattu moneen kertaan!

Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. Älä eksy, vaan opettele tuntemaan Jumalan voima. Ei, se ei ole joku kihelmöivä tunne sormissa tai rauhallinen fiilis sydämessä, kuten karismaatikot ajattelevat. Ei, se ei ole myöskään ihmisiä lattialle kaatava hurmosilmiö tai diagnosoimattomia selkävaivoja helpottava lumeparannuksen henki. Mikä se sitten on?

Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. (Room 1:16)

Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. (1 Kor 1:18)

Jumalan voima on ihmisiä muuttava sanoma siitä, että heidät pitäisi tappaa, koska he ovat tehneet niin paljon pahaa, mutta sen sijaan tapettiinkin Jeesus ja hän kärsi tämän rangaistuksen meidän puolestamme. Olettaisin sinun kuulleen myös, että Jeesus heräsi kolmantena päivänä kuolleista, mutta koska minulla on lukijoita myös äärikarismaattisista seurakunnista, joissa näistä asioista ei paljoa puhuta, sanon sen kaiken varalta. Jeesus voitti kuoleman.

Älkää eksykö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s