Jaan aluksi hyviä kristillisiä opetuksia eri kielillä

Youtube on aloittanut cancelointiprosessin, joka johtanee pian siihen, että kanavani poistuu netistä lopullisesti. Siispä alan pikku hiljaa siirtymään tekstin tuottajaksi. Aloitan lyhyellä listalla hyvistä resursseista, joihin kannattaa tutustua. En toki allekirjoita kaikkia näiden opettajien näkymyksiä, mutta nämä ovat sellaisia juttuja silti, mistä jokainen voi varmasti oppia – opetus on siis lähes pelkästään tervettä ja oikeaa.

Oma kanavani siis löytyy täältä, jos vielä löytyy:

https://www.youtube.com/channel/UC61m344LtIOGc7dhmxXgDEg/videos

Lahden Reformoitu seurakunta, Suomen ensimmäinen presbyteerikirkko. Suosittelen myös heidän pastorinsa kirjaa kalvinismista! Youtubekanavalla paljon opetusta ja tietysti tilaisuuksiin pääsee, jos asuu lähellä!

https://www.youtube.com/channel/UCawl56jTyLn56zcn4DmdQZw

Reformoituja baptisteja Tampereelta. Paljon opetusta Youtubessa ja toki myös tilaisuudet viikottain, jos asut lähialueella.
https://www.youtube.com/c/ArmonBaptistiseurakunta

Jyväskylän reformoitu baptistiseurakunta. Youtubekanava ja tilaisuuksiin kannattaa mennä myös, jos on mahdollista. Näitä en ole vielä itse niin paljoa ehtinyt kuuntelemaan, mutta hyvältä vaikuttaa.
https://www.youtube.com/channel/UCBVnI6OSu1GHk7td1I-Jkcg

Espoon Kotikirkko on se seurakunta, joka oli pari vuotta sitten otsikoissa kun poliisi keskeytti heidän jumalanpalveluksensa ja vei pastorit putkaan. Käsittääkseni poliisi toimi siinä asiassa väärin. Paljon hyvää opetusta usealta eri ihmiseltä ja toki tilaisuudet kannattaa käydä katsomassa, jos asuu lähellä.
https://www.youtube.com/c/EspoonKotikirkko

Lähetyshiippakunta. Järkevää eli ei-karismaattita seurakuntatoimintaa kymmenillä paikkakunnilla. Saarnat netissä, joskaan ne eivät ole järjestelmällistä raamatunopetusta, joten suosittelen tätä lähinnä paikallisseurakunnan löytämiseksi jos ja kun reformoitua seurakuntaa ei omalta paikkakunnalla ole. Ovat siis tunnustavia luterilaisia. Tässä seurakunnassa toimii myös Raamattukäräjille joutunut Juhana Pohjola
https://www.lhpk.fi/seurakunnat/

Laaja ja helposti sovelluksella kuuneltavissa olevaa opetusta jokaisesta raamatun kirjasta. Suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan tämän järjestyksessä läpi.
https://rkk-sansa.net/kuuntele/ (myös sovellus)

Englanninkielinen ja aivan loistava opetussarja ilmestyskirjasta. Jos olet kyllästynyt kuuntelmaan niitä iänikuisia toinen toistaan hörhömmän maailmanlopun hurmosperkeleen villejä venäjän-karhu-hyökkää-heinäsirkkahelikopterilla -skenaarioita, kuuntele tämä läpi ja päätä sen jälkeen mitä mieltä olet. Minusta tämä on ihan loistava opetus ja se on muuttanut näkemyksiäni kristinuskosta erittäin radikaalisti ja innostanut julistamaan, opettamaan ja toimimaan varmasti enemmän kuin mikään muu yksittäinen saamani opetus. Ilmestyskirja kertookin lähinnä Jerusalemin tuhosta vuonna 0070!
https://www.youtube.com/watch?v=rTqxCTu2OjM&list=PLYFBLkHop2anlJ9wrDXdhugr95AJ3dMKA (eng)

Spotifystä löytyy muuten Kuuntele Raamattu Vuodessa -podcast, jossa luetaan 33/38 käännös 15-30min pätkissä niin, että jakso päivässä vie koko Kirjan läpi vuodessa.

Jos jostain syystä tänne eksyy joku japanin kieltä puhuva, niin tietäköön että on olemassa 聴くドラマ聖書 -sovellus. Se on yksinkertaisesta PARAS yksittäinen resurssi, jota voin suositella. Sovellus sinänsä on vähän buginen, mutta materiaali on uskomattoman hyvin tuotettua, sopivasti taustamusiikilla ja efekteillä höystettyä, mutta ei kuitenkaan niin että keskiöön nousisi mikään muu kuin Jumalan Sana. 

Japaniksi lyhyehköjä artikkeleja eri harhaopeista ja ajankohtaisista jutuista yms löytyy täältä:
https://harvestwatch.tv/
Japaniksi järjestelmällistä ja luku luvulta etenevää, hidastempoista ja helposti ymmärrettävää raamattuopetusta löytyy täältä:

https://message-station.net/

Pari kiinnostavaa suomenkielistä kristillistä tubettajaa:

https://www.youtube.com/c/IdaBoisKristitynvaellus

https://www.youtube.com/user/SimonJification

Simonilla on myös blogi, https://kaupunginainoakalvinisti.wordpress.com/

Jos sinulla on vielä näidenkin jälkeen aikaa niin hae youtubesta vaikka James White, Michael Heiser, bridgetfromAZ tai kysy minulta ihan mitä tahansa sähköpostilla, epajumalatehdas miukumauku gmail piste com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s