Voiko evankelisluterilaista kirkkoa pitää enää kristillisenä organisaationa? (Homotilastoja)

Laura Kallatsa ja Jouko Kiiski julkaisivat vuonna 2019 kyselytutkimuksen Vihkiäkö vai ei? Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappien käsitykset samaa sukupuolta olevien oikeudesta kirkolliseen avioliittoon. Yleensä tykkään siteerata vain oikeasti lukemiani tutkimuksia ja kirjoja, joten huomautan nyt erikseen, että olen vain selaillut tuon läpi. Haluaisin siitä huolimatta tehdä muutamia poimintoja – lukuja, jotka tutkimuksen alussa tuodaan heti esille.

Nämä luvut ovat hälyttäviä. Niiden valossa on mielestäni kyseenalaistettava, onko tuo kirkko enää edes kristillinen organisaatio – ja tilanne oli tuo jo vuonna 2019! Siitä on tätä artikkeli kirjoittaessa kolmisen vuotta aikaa ja kuten tiedämme, woke-juna on puksuttanut siinä ajassa jo pitkän matkaa antikristillisiä raiteitaan. Nyt ollaan pidemmällä, se on varmaan kaikille selvä, mutta vuonna jo vuonna 2019 tilanne oli tämä:

Tutkimus osoittaa, että yli puolet papeista pitää homoseksuaalisuutta luonnollisena seksuaalisena suuntautumisena ja osana Jumalan luomistyötä.

Raamattu täysin yksiselitteisesti kieltää homoseksuaalisuuden. Miten papit ovat voineet päätyä tuollaisiin näkemyksiin – tai pikemminkin: miten tuolla tavalla ajattelevat ovat voineet päätyä papeiksi?

Joka neljäs pappi ajattelee homoseksuaalisuuden olevan luonnotonta ja luomisen vastaista.

Luku on liian pieni – joka neljäs pappi uskoo Raamatun opetuksen homoseksuaalisuudesta! Tämä tarkoittanee myös sitä, että näin moni tulee saamaan kenkää, kun kirkko lopulta hyväksyy sodomiittien vihkimisen.

Vain harva pappi pitää homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisuuden toteuttamista syntinä ja
kolme neljästä papista ajattelee, että homoseksuaalisuus ymmärretään Raamatussa
eri tavalla kuin 2000-luvun Suomessa.

Uskomus, että homoseksuaalisuus tarkoittaisi raamatussa eri ilmiötä, kuin meidän nykyään tuntemamme ilmiö, on urbaanilegenda. Kolme neljästä papista uskoo enemmin urbaanilegendaan kuin seuraa kirkon perinteistä linjaa!

Urbaanilegendan mukaan Raamatun kirjoittamisen aikaan homoilu oli aggressiivista ja väkivaltaisita, kuten joukkoraiskauksia ja ties mitä, eikä raamatussa muka kiellettäisi sellaisia homoseksuaalisuuden muotoja, kuten yhteiseen sopimukseen perustuva parisuhde yms, vaan nimenomaan silloiset, muka erilaiset, homouden ilmenemismuodot.

Tuo on niin perätön juttu, että lupasin kerran suutuspäissäni eräälle liberaalille nimikristitylle 1200 euroa, jos hän todistaa sen minulle. Siihen hintaan ei mielestäni voi enää vedota edes siihen, ettei ehdi tai jaksa perehtyä asiaan. Tekosyiden kuuluisi loppua, kun raha alkaa. Perusteita ei kuitenkaan koskaan kuulunut, eikä ihme, sillä niitä ei vain yksinkertaisesti ole olemassa.

Noin puolet papeista kannattaa samaa sukupuolta olevien
kirkollista avioliittoon vihkimistä ja 40 prosenttia vastustaa sitä.

Homoseksijutut eivät ole mitään harmaata aluetta. Raamattu ei anna minkäänlaista mahdollisuutta hyväksyä homoavioliittoja, ei pienintäkään. Silti puolet papeista olisi valmis hyväksymään sen, eikä kirkko organisaationa lähde kohdistamaan heihin minkäänlaisia kurinpitotoimia. Mikä tästä järjestöstä enää tekee kristillisen?

Selvästi yli puolet papeista kannattaa maistraatissa solmitun samaa sukupuolta olevien avioliiton
kirkollista siunaamista ja noin kolmannes vastustaa sitä.

On ihan sama, vihitäänkö homopari virallisesti kirkossa, vai käyvätkö he ensin virallisesti solmimassa avioliiton maistraatissa ja tulevat sitten kirkkoon vain kuulemaan papin suusta valheen siitä, että Jumala muka siunaisi heidän haureussuhteensa. Jälkimmäinen on kai nyt jo sallittua ja jo yli puolet hyväksyy asian. Ihan hullua ja vielä hullumpaa on se, ettei papeille koidu tästä mitään seuraamuksia.

Papeista 57 prosenttia on valmis vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, jos kirkko hyväksyy vihkimisten suorittamisen.

Ihan hirveitä lukuja. Miksei tämä saa kristittyjä heräämään ja eroamaan kirkosta? Minkä synnin pitää saada pappien enemmistö puolelleen, ennen kuin ihmiset jättävät uponneen laivan? Eläimiin sekaantumisen, varastamisen? Jo syntyneidenkin ihmisten tappamisen?

Joka viides pappi on valmis vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon jo nyt, vaikka
kirkko ei ole antanut lupaa vihkimisille.

Iso osa papeista on siis paitsi luopunut raamatusta, myös valmiita rikkomaan oman työpaikkansa sääntöjä voidakseen antaa hyväksyntänsä sateenkaarihaureudelle. Mitä hyötyä koko kirkosta yleensäkään on, jos sen papit eivät noudata yhtään kenenkään tekemiä sääntöjä? Miksi kuuntelisimme heidän opetustaan (eli noudata heidän tekemiään sääntöjä) missään asiassa, jos he eivät itse toimi samalla tavalla muita kohtaan?

Kyselyyn vastasi 534 pappia, joten ihan pienestä otannasta ei ole kysymys.

Suosittelen vahvasti, että eroat kirkosta. Et voi estää pappeja homoilemasta, mutta voit ainakin kieltäytyä rahoittamasta sitä omasta pussistasi.

Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s