Minulle on ihan ok, että olet kontinuationisti, mutta…

Minä olen henkeen ja vereen sessationisti. Se tarkoittaa, että uskon apostolien aikaisten ihmelahjojen lakanneen (cease) apostolien aikana. Sellainen henkilö taas on kontinuationisti, joka uskoo näiden niinsanottujen ihmelahjojen jatkuvan (continue) vielä meidän aikanamme.

Minulla ei ole yhtään mitään sitä vastaan, jos sinä uskot noiden ihmelahjojen, kuten parantamisen ja yliluonnollisen kielitaidon, kuuluvan vielä meidän aikaamme. Ei haittaa sitten pätkääkään. Kontinuationismi kun ei vielä tarkoita yliluonnollisen feikkaamista, ihmisten manipulointia ja huijaamista.

Olihan kontinuationistejä jo apostolien aikanakin. He uskoivat ihmelahjojen jatkuvan heidän elinaikanaan ja niin ne itse asiassa silloin vielä jatkuivatkin. Itse ismissä ei siis ole mitään vikaa.

Aito kontinuationsiti toimii siis meidän aikanamme näin: hän katsoo ympärilleen ja ihmettelee, miksei kukaan parane, vaikka hän uskoo raamatun sellaista lupaavan. Yhtään parantamiskokousta ei järjestetä, koska tämä aito ja rehellinen mies huomaa, että ihmisiä ei parane. Hän rukoilee Jumalalta taitoa puhua yliluonnollisesti uusilla kielillä, mutta lopettaa parin kerran jälkeen, kun ei saa tätä lahjaa. Hän kyllä uskoo, että sellainen on olemassa, mutta lopettaa, kun mitään ei tapahdu.

Helluntailaiset eivät ole aitoja kontinuationistejä. He ovat yliluonnollisen feikkaajia. He tulkitsevat raamattua niin, että se lupaa ihmeparantumisia meidän aikaamme. Parantamiskokouksia järjestetään vuosi vuoden jälkeen, vaikka kukaan ei parane. Sen sijaan että toiminta lakkautettaisiin, aletaankin feikkaamaan parantumisia. Ihmiset manipuloidaan kokemaan lumeparantumisia ja liioittelemaan oireiden lievittymistä. Yhteisön paine saa yksilön valehtelemaan, että hänelle olisi tapahtunut jotain yliluonnollista. Se ei ole kontinuationismiä vaan huijausta.

Helluntailainen rukoilee, että ”saisi kielet”. Kun vastausta ei kuulu, hän ei lopeta vaan alkaa feikkaamaan kielilläpuhumisen armolahjaa. Shibidi räbedi bubedi böö kuuluu hänen suustansa. Yksikään hellari ei ole saanut hurmoskielten ”lahjaansa” ilman jonkin asteista manipulointia ja painostusta. Se ilmiö ei vain yksinkertaisesti synny ilman jotain aliluonnollisia kepulikonsteja. Se ei ole yliluonnollista vaan feikkiä eli sellaisen tekijä ei ole kontinuationisti vaan huijari.

Jos karismaattisen seurakunnan pastori olisi aito kontinuationisti, hän keskeyttäisi joka ikisen rukouskokouksen ja huutaisi: ”Seis! Tuo teidän sihinänne ei ole mitään kieltä! Ei Raamatun opettama yliluonnollinen kielilläpuhuminen ollut tuollaista perverssiä älämölöä, josta ei saa mitään selvää, vaan oikeaa kieltä! Lopettakaa! Seis! Olette järjiltänne! Tuo on jumalanpilkkaa!”. Sitten hän erottaisi seurakunnasta joka ikisen yksilön, joka ei lopeta heti ja ripittäydy hetken päästä. Joka ikisen. Seurakunnassa saisivat käydä enää rehelliset kontinuationistit, eli ihmiset, jotka kyllä uskovat että ihmelahjat jatkuvat meidän aikanamme, mutta ovat hämillään siitä, että niitä ei kuitenkaan näy missään.

Helluntailaisuudessa painotetaan Pyhän Hengen lahjoja enemmän kuin muissa liikkeissä”, sanotaan. Olet varmasti kuullut tuon itsekin. Se ei ole totta. Niitä ei painoteta vaan feikataan. Feikataan ja lisäksi keksitään vielä omiakin, koska sellaisia ilmiötä kuin vaikka siansaksahurmoskielet tai ”tiedon sanat” ei löydy raamatusta. Jälkimmäinen termi kyllä, mutta hellareilta löytyvää samannimistä ilmiötä ei.

Helluntailaisuus on yliluonnollisen feikkaamista. Otetaan esimerkiksi tuo siansaksan armolahja. Ihminen väittää, että Pyhä Henki antaa hänelle sanat, jotka hän puhuu. Pyhä Henki on Jumala, joten hellari siis uskoo Jumalan antavan hänelle ne sanat. Ihminen, joka puhuu Jumalan hänelle yliluonnollisesti antamia sanoja on profeetta, vaikka itse tämän kieltäisi, eikö vain?

Mitä sitten, jos Jumala ei olekaan käskenyt hänen sanoa shigidigi bibbelis bubbelis buu, vaan hän on vain innoissaan keksinyt sen päästään? Onko senyt niin vakavaa?

5 Moos. 18:20:

Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s