Profeetta Muhammedin sähkönsäästövinkit – säästä satasia Islamin neuvoilla!

Tätä kirjoittaessa eletään syksyä 2022 ja sähkön hinnat ovat poikkeuksellisen korkeilla, joten minä suorasähkölämmitteisen omakotitalon omistajan lähdin kiertämään maita ja mantuja sähkönsäästövinkkien perässä. Ja niitähän löytyi, myös Islamista:

Sunan an-Nasa’i 293
Asma bint Abi Bakri kertoi naisen kysyneen Allahin apostolilta kuukautisverestä, jota joutuu vaatteisiin. Hän sanoi:
”Raaputa sitä, sitten hiero sitä vedellä, sitten pirskottele siihen vettä ja rukoile siinä”

Kuukautisveren raapiminen pois vaatteista vähentää varmasti jonkun verran pyykkäämiseen kuluvaa sähköä. Pienemmille tahroille riittää lyhyempi ohjelma. Toisaalta yllämainittu pesutapa kuitenkin vaatii sen itse pesuvaiheen, toisin kuin seuraava, joka käy käden käänteessä ilman pesukonettakin:

 Sunan Abi Dawud 358
Jokaisella meistä (profeetan vaimoista) oli vain yksi vaate jota hän käytti kuukautisten aikaan. Kun se tahriintui verestä, hän kostutti sen syljellään ja raaputti sitä syljellä.

Pelkkää sylkeä ja raapimista! Siinähän ei tarvi sähköä ollenkaan! Miten nerokasta! Luonto kiittää ja rahaa säästyy! Eikä tämä koske ahdasmielisesti vain kuukautisveritahroja vaan toki myös siemenneste voidaan poistaa raapimalla. Sunan ibn Majah -hadith-kokoelman kirjasta yksi löytyy kappale 82, jonka nimi on ”Sperman rapsuttaminen vaatteista”. Siellä neuvotaan:

Sunan Ibn Majah 539
Kerrotaa Aishan kertoneen:
”Muistan kun löysin spermaa Allahin apostolin vaatteesta ja raaputin sen pois”

Asiha oli Muhammedin vaimo, siis. Nykyään tunnetuin hänen vaimoistaan, kaiketi siksi, että länsimaiselle ihmiselle jää helposti mieleen ”Ai Aisha oli siis se vaimo, jonka aikuinen Muhammed nai tämän ollessa vasta kuusivuotias?”. Aishalla todella oli silmää energiansäästökeinoille, eikä hän pitänyt tätä tietoa itsellään vaan jakoi sitä auliisti avun tarvitsijoille:

Sahih Muslim 290
Abdullah bin Shihab al-Khaulani kertoi:
Minä yövyin Aishan talossa ja sain märän unen (ja näin sen jäljen vaatteessani), joten (aamulla) kastoin molemmat (vaatteeni) veteen. Tämän näki Aishan naispalvelija ja hän kertoi siitä Aishalle. Aisha lähetti minulle viestin: Mikä sai sinut toimimaan näin vaatteiden kanssa? Hän (siis kertoja) sanoi: Minä kerroin että näin unessa mitä nukkuja näkee. Hän sanoi: Löysitkö vaatteistasi (merkkejä nesteestä)? Minä sanoin: ei. Hän sanoi: Jos olisit jotain löytänyt, sinun olisi pitänyt pestä se. Jos minä löysin sitä (spermaa) Allahin apostolin vaatteeseen kuivuneena, minä rapsutin sen pois kynsilläni.

Sulkumerkit ovat alkuperäisestä tekstistä, jota kääntelen itse lennossa suomeksi. En tiedä missä vaiheessa ne on lisännyt ja kuka, mutta nyt onkin olennaisempaa nähdä, miten Kaikkien Uskovien Äiti neuvoi kanssaihmisiä energiatehokkaassa tahranpoistossa. Eikä se ollut vain yksittäistapaus, vaan hänellä oli tosi avulias elämänasenne muulloinkin:

Sunan Ibn Majah 538
Vierailija tuli ja yöpyi Aishan luona ja Aisha käski antaa hänelle keltaisen vilttinsä. Hänellä oli yöllinen purkaus, joka meni vilttiin, ja hän oli liian häpeissään lähettääkseen sitä takaisin Aishalle koska siinä oli jäämiä purkauksesta, joten hän kastoi sen veteen ja sitten lähetti sen Aishalle. Aisha sanoi: Miksi pilasit vaatteemme? Olisi riittänyt että hän olisi rapsuttanut sen pois sormellaan. Minä usein raavin sperman Allahin apostolin vaatteesta sormellani.

Vitsailut sikseen, nämä tarinat eivät vakuuta minua alkuunkaan. Tai no ehkä islamin hölmöydestä ne vakuuttavat. Järjetöntä alusta loppuun, mutta mitä sitten? Minulla on oltava tarjota jotain parempaa tilalle, muuten olen vain hyödytön räksyttäjä. Ja niin minulla onkin, nimittäin kristinusko. Mutta jottei tämä menisi ihan täysin päälleliimatuksi, tarvitaan jokin aasinsilta islamista kristinuskoon… hmm.. Nainen ja siemen…

Genesis 3:15
Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.

Tuo taitaa olla ensimmäinen ennustus Jeesuksesta, jonka Jumala on tallettanut meille raamattuun. Tai ainakin yksi ensimmäisiä. Naisesta ilman miehen ”vaikutusta” syntynyt Jeesus täytti Lain, kuoli ristillä ja nousi kolmantena päivänä kuolleista. Usko häneen niin olet vapaa islamin typeristä kansantaruista ja saat elää.

En muuten kovin hyvin ymmärrä tuota Genesiksen alkua. Onko se symbolista vai konkreettista kerrontaa, en tiedä, mutta ainakin se on ihan järkevää tekstiä jota tutkii ihan eri tavalla mielellään kuin islamin mällinrapsutustaruja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s