Tunkiolle pissivä profeetta sanoi hampaita pestessä ”a, a” (Islam)

Sunan an-Nasa’i -nimisessä islamilaisessa hadith -kokoelmassa osui silmään Book of Purification -nimellä kulkeva osio. Aloin lukemaan sitä alusta ja sisältö on suoraan sanottuna ratkiriemukasta. Tämä on juuri sitä settiä, minkä soisin jokaisen liberaalin kirkonmiehen tietävän islamista, ennen kuin alkaa arvotaa sitä siksi, että joku jumalaton teologianopettaja nyt vaan sanoi koulussa että aabrahamilainen uskonto, aabrahamilainen uskonto.

Sitaatit ovat kaikki sahih, eli korkeimman luotettavuusluokituksen haditheja ellei toisin mainita. Heti ensimmäinen saa minut hihittämään:

Kun joku teistä herää, älköön kastakoon kättään veteen jota käyttää rituaalipesussa ennen kuin on pessyt sen kolmesti, sillä kukaan teistä ei tiedä, missä hänen kätensä on yön viettänyt.

Niin, mistäs sitä kädestään aina tietää… Mutta sen tiedämme, mitä Muhammed teki yöllä herätessään. Jae 2:

Kun Allahin apostoli heräsi yöllä, hän harjasi suunsa Siwakilla.

Siwak on eräänlainen primitiivinen hammasharja. Sellainen ihme tikku, googleta. Yllämainittu on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, mitä iso osa haditheista on: randomeja lyhyitä irtojakeita ilman mitään tolkullista kontekstia. Yhden lauseen mittaisia anekdootteja Muhammedin elämästä, jolla kukaan ei tee yhtään mitään. Kuten kolmaskin:

Tulin Allahin apostolin luokse kun hän oli käyttämässä siwakia ja siwakin kärki oli hänen kielellään ja hän sanoi ”a, a”.

MITÄ VÄLIÄ?! KETÄ KIINNOSTAA!? Miettikää nyt oikeasti, joku on ensin kerännyt tälläiset ylös, ja sitten viisaat oppineet ovat vuosisatoja säilyttäneet niitä ja tutkineet ihan vakavissaan. Tuota hadithia edeltää väliotsikko ”miten käyttää siwakia”. Tarkoittaako se siis, että kaikkien on sanottava ”a-a” kun kerran profeettakin niin sanoi?

Ennen kutosjaetta on väliotsikko ” Using Siwak A Great Deal”. En osaa suomentaa tuota niin, että se kuulostaisi yhtä hölmöltä kuin enkkuversio, mutta itse jae kuuluu näin:

Allahin apostoli sanoi: ”Olen totisesti kehottanut teitä siwakiin liittyen”

Voisimmeko jo luopua islamista ja antaa suuhygienistien hoitaa tuollaiset totiset kehottelut? No en tiedä, mutta kehotan jatkamaan. Ennen seitsemättä jaetta on väliotsikko: siwakin käyttö iltapäivällä hänelle joka paastoaa. Jae 7:

Jos se ei olisi liian vaikeaa seurakunnalleni, olisin käskenyt heitä käyttämään siwakia joka rukouksen yhteydessä

Muslimit rukoilevat viidesti päivässä. Onkohan ihminen ääri-islamisti, jos hän ei tyydy pesemään hampaita aamuin illoin vaan purskuttaa menemään useamminkin? Siihen ainakin vahvasti kehotetaan, sillä seuraavaa väliotsikkoa Siwakin käyttö kaikkina aikoina seuraa jae 8:

Sanoin Aishalle: Mitä profeetta teki ensiksi kun hän meni taloonsa? Hän vastasi: [Käytti] siwakia.

Karvat

Jo riittää hampaiden pesu! Jakeissa 9-13 kerrotaan karvanpoistosta. Turhaa jankutusta samasta jutusta, jonka voi tiivistää jakeeseen 14:

Allahin apostoli asetti meille aikarajan, mitä tulee viiksien trimmaamiseen, kynsien leikkuuseen ja häpykarvojen nyppimiseen, meidän ei ollut lupa jättää sitä yli neljänkymmenen päivän ajaksi, eräällä kerralla hän sanoi: neljäksikymmeneksi yöksi.

Joo luit oiken, muslimit (ainakin näiden tekstien mukaan) nyppivät alapäänsä paljaaksi reilun kuukauden välein. Miettikää mikä reliikkipotentiaali tuossa on, Mussehan on sitten repinyt karvansa irti varmaan satoja kertoja elämässään ja ne ovat jäänet viuhumaan tuulen mukana ympäri aavikkoa. Senkun vain keräisi johonkin lasipurkkiin ja veisi näytille pyhäkköön. Paljon helpomaa kuin katolisessa maailmassa on ollut saada käsiinsä Pyhän Pietarin napanöyhtää samaan tarkoitukseen!

Kakka

Sori, oli pakko laittaa tuo väliotsikko, kun ihmiset kuitenkin skrollaavat muuten vain nopeasti ohi kyllästyttyään hammasharhahadittien toistoon. Nyt puhutaan pissa- ja kakkahommista. Jae 16, toiseksi korkein luotettavuusluokitus:

”I went out with the Messenger of Allah to an isolated area, and when he wanted to relieve himself he moved far away.”

Liian ympäripyöreää käännettäväksi niin kopsasin suoraan. Hatunnosto Muhammedille kuitenkin kun ei mihinkään väkijoukon keskelle tehnyt tarpeitaan. Jakeessa 18 hän on yhtä huomaavainen:

Kävelin Allahin apostolin kanssa ja hän tuli joidenkin ihmisten tunkiolle ja virtsasi seisaaltaan. Käännyin poistuakseni, mutta hän pyysi minut takaisin (ollakseen hänen suojanaan) ja olin ihan hänen takanaan. Sitten kun hän tuli valmiiksi, hän teki rituaalipesun ja pyyhki nahkasukkansa.

Tämä ei ole mitään outoa huumoriani, vaan islamin teksteissä tehdään aika iso numero siitä, pissiikö mies seisaaltaan vai istualtaan. Standradi on kyykkypissa, siksi kai tuo seisominen tuossa nostetetaan esiin, se on poikkeus. Nahkasukista kiinnostunut googlettakoon termin khuff.

Seuraavaksi tulee väliotsikko What To Say When Entering Al-Khala’ (The Toilet). Jakeessa 19 Mussen kerrotaan niin tehdessään sanoneen ’Allahumma inni a’uthu bika min al-khubuthi wal-khaba’ith – se on pyyntö, että Allah suojelisi mies- ja naisedemoneilta.

Jakeissa 20-22 käsketään kakkia ja pissiä vain kylki kohti qiblaa eli rukoussuuntaa. Jae 23 kertoo jonkun tiirailleen talonsa katolta, kun profeetta väänsi torttua:

Kiipesin taloni katolle ja näin Allahin apostolin kahden tiilen päällä, naama kohti Jerusalemia, tehden tarpeitaan.

Tortun vääntö oli vain omaa tulkintaani, koska hän myös pissi usein kyykyssä. Mutta mikä ihmeen aivopieru saa jonkun pitämään tätäkin tietoa eteenpäin kertomisen arvoisena? Nämä ovat muslimien pyhiä kirjoituksia, tajuatteko!

Seuraavat kaksi jaetta kieltävät koskemasta penikseen oikealla kädellä vessahommia hoitaessa, sitten taas kaksi jaetta kertoo Mussen kusseen seisaaltaan jonkun tunkioon. Jae 28 pui vielä siihen liittyvää pientä oppikiistaa:

It was narrated from Hudhaifah that the Prophet went to some people’s garbage dump and urinated while standing. In his narration, Sulaiman bin ’Ubaidullah said:
”And he wiped over his Khuffs,” but Mansur did not mention the wiping. [1]

[1]Meaning, in this route, since Shu’bah narrated it from both Sulaiman and Mansur.

Pientä skismaa sen suhteen, pyyhkikö hän sukkiansa vai ei… Tärkeä aihe sekin, mutta annetaan olla ja lopetellaan jakeeseen 28, jossa Muhammedin vaimo kertoo:

Jos joku kertoo sinulle että Allahin apostoli virtsasi seisaaltaan, älä usko häntä, sillä hän ei virtsannut muuten kuin kyykyssä.

Mutku… Mutku… Mutku juurihan meille monessa jakeessa kerrottiin hänen lorottaneen seisaaltaan! Kielsikö Aisha meitä juuri uskomasta Islamin pyhiin teksteihin? Tässä ei ole vähääkään tolkkua nyt.

Anteeksi kun vein sinut nojatuolimatkalle tälläiseen roskaan. Jatketaan sitä silti joskus, jos jaksan. Sitä ennen suosittelen puhdistamaan aivosi kristillisellä saarnalla.

(videon mies tai seurakunta ei ole kytköksissä minuun, jos suutut tekstistäni, muista, että he eivät liity asiaan mitenkään eivätkä ole antaneet lupaa videonsa käyttöön islaminvastaisessa yhteydessä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s