’Saisinko ne kaikki armolahjat nyt heti’ – Markku Vuorisen saarnan peräpää

Markku Vuorinen – Lopunajan seurakunta varustetaan yliluonnollisilla lahjoilla

Ylläolevaa puhetta käsittelen jo kerran aiemmin, klikkaa avainsanaa ”Markku Vuorinen” tuolta lopusta niin löydät sen. Nyt jatketaan viimeisestä puolesta tunnista.

Joku on seurakunnan kokouksessa pyytänyt esirukousta sanoen ”saisinko ne kaikki armolahjat nyt heti”, kertoo Vuorinen ja höhöttelee jutulleen itsekin, mutta kertoo sen painostaen kuulijoita tavoittelemaan armolahjoja mahdollisimman kiivaasti. Pyydän huomaamaan, että tämä ei ole raamatullista.

Kun karismaatikko sanoo, että Raamatun mukaan on tavoiteltava armolahjoja, hän ei puhu totta, sillä hän tarkoittaa armolahja -sanalla ihan muita asioita, kuin raamattu. Raamattu ei käske tavoitella yliluonnollista kykyä puhua siansaksaa tai kykyä profetoida milloin oikein, milloin väärin! Armolahja on kristinuskossa ihan eri asia, kuin hellareilla.

Hän kertoo päiväkausia rukoilleensa ja ”osittain paastonneensa”. Rukoiltuaan hän on ollut aina hiljaa ja sitten kummasti on jumalan pyhä henki ruvennut toimimaan. Tämä on vuorisen mukaan ilmennyt niin, että joku on kokenut tarvetta pyytää vierustoveria lukemaan tietyn irtojakeen raamatusta. Tai no, kaksi jaetta mutta kuitenkin. Pyhä Henki on kirjoittanut koko raamatun ja herättänyt kristityssä halun lukea sitä – mihin tuollaista magiaa edes tarvittaisiin? Jos joku henki tulee minulle sanomaan, että Niilo hei lueppas vain kaksi jaetta Jumalan Pyhää Sanaa, minä laitan hänet hellävaraisesti takaisin pulloon, suljen korkin ja jatkan kolmatta Mooseksen kirjaa siitä, mihin viimeksi jäin. Luvuittain, en jakeittain.

Seinäjoen Helluntaiseurakunnan Martti Kallionpää on Vuorisen mukaan puhunut yliluonnollisesti swahilia. Martti on ollut yhdessä nurkassa ja puhunut swahilia. Toisessa nurkassa on ollut kolme pastorin alkua ja Keniasta lomalla oleva lähetyssaarnaaja, Pekka. Pekka on kehunut Martin puhuvan hienointa mahdollista swahilin kirjakieltä. Tämä meidän sitten pitäisi uskoa.

Ketkä kolme pastoria siellä ovat olleet paikalla? Markku Vuorinen ja kaksi nimetöntä ukkoa. He ovat kuulleet, kun suht anonyymi Pekka on tulkannut Martti Kallionpään swahilin suomeksi. Miksi me uskoisimme tämän? Keksin heti monta syytä epäillä!

  1. Markku Vuorinen ei vaikuta vakavasti otettavalta ja luotettavalta tämän puheen perusteella (ks edellinen artikkeli hänestä), koko homma voi olla keksitty tarina
  2. Mistä tiedämme ettei Martti Kallionpää osannut swahilia? Se on eksoottisesta nimestään huolimatta yksi maailman helpommista kielistä
  3. Mistä tiedämme ettei suht anonyymi Pekka keksinyt päästään väitettä, että osaa swahilia?
  4. Mistä tiedämme ettei suht anonyymi Pekka osannut swahilia ja tunnistanut, ettei puhe ole sitä, mutta tulkannut silti jotain hatusta heitettyä?
  5. Erikseen nimenomaan kerrottiin, että puhuttu swahili oli KIRJAKIELTÄ. Tämä viittaa hyvin vahvasti siihen, että puhuja on opetellut jonkun tekstin ulkoa huijatakseen tietoisesti kuulijoita!
  6. Miksi Vuorinen ei nyt puhuessaan tästä kerro, mikä sanoma tuolloin välitettiin? Pyydän huomaamaan, miten sanoma on hänelle sivuseikka, pääasia että yliluonnollista tapahtuu. Miksi Jumala tekisi tuollaista, ihmeitä ihmeiden vuoksi ilman mitään sanomaa?
  7. Jos kaikki Vuorisen kertoma on totta, kyseessä on silti Raamatulle vieras ilmiö. Mistä tiedämme ettei ilmiön lähde ole Perkele?

Sitten saarnassa seuraa minuuttikaupalla politiikkaa. Homoavioliitot tuomitaan. Niin pitääkin tehdä, mutta rajansa silläkin, paljonko saarnaajan arvostus nousee minun silmissäni sillä, että hän sanoo jotain itsestäänselvää, mitä muut eivät uskalla sanoa, jos sille on vastapainoksi silmittömät läjät kelvotonta hihhulointia.

Kolmen vartin kohdalla aletaan puhua syntymälahjoista ja armolahjoista. Jälkimmäiset tulevat toisesta maailmasta, sanoo Vuorinen. Kristinuskosta et tälläistä erottelua löydä, armolahja kuin armolahja. Armolahjat on täydellisiä, sataprosenttisesti täydellisiä, mutta niiden käyttäjät ovat vajavaisia, hän sanoo. Perinteinen hellaritulkinta – mutta vihollisuutta Jumalaa vastaan. Tuolla fraasillahan perustellaan se, miksi profetia saa mennä päin mäntyä eikä puhuja silti ole väärä profeetta. Ramaattu on eri mieltä:

Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.’
Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: ’Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?’ niin huomaa:
kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä.”

Muistakaa se toinenkin hellarifraasi, Jumala on sama eilen, tänään ja huomenna. Jumalan mielipide epäonnistuneesta profeetasta oli eilen tuo yllämainittu. Se on sitä myös tänään ja huomenna.

Vuorinen jatkaa:

Nyt jos joku teistä ajattelee esimerkiksi tätä raamatun opetusta kuunnellessa, että no minä esimerkiksi profetoin vasta sitten, kun teen sen täydellisesti. Ja kenelläkään siskolla ja veljellä ei ole mitään sanottavaa eikä huomautettavaa lahjasta, jota minä käytän, niin minä voin ennustaa sinulle ystäväni, todennäköisesti sinä et profetoi koskaan.

Aamen, aamen, aa-aamen. Jos et ala feikkaamaan profetiaa ja tekemään sitä räikeästi vasten raamatun sääntöjä, todennäköisesti sinä et profetoi koskaan. Markku Vuorinen sanoi sen suoraan, mutta jokainen muukin hellari varmasti tajuaa sen syvällä sisimmässän. Jos aikoo profetoida raamatun sääntöjen mukaan, ei tule koskaan profetoimaan. Hmm, hmm, mistäköhän se voisi johtua… Ettei vaan siitä, että Jumala ei ole antanut meidän aikamme ihmisille profetioita?

Miksi kukaan edes haluaisi profetioita? Mitä sellaista raamatusta puuttuu, jonka edes tarvisimme suorana ilmoituksena?

Äskeisen jälkeen Vuorinen käskee arvostella profetiat. Hellarit arvostelevat ne niin, että profeetta on ja pysyy ja hänen suoltamansa ilmoitus sitten otetaan tai jätetään. Kristityt arvostelevat sen taas niin, että profeetta hylätään, jos hän tekee yhden virheen kerran elämässään. Siis profeetta itse hylätään, ei pelkkää virhettä.

Seuraavaksi hän kehottaa rukoilemaan mahdollisimman monen sairaan puolesta, jotta parantuneiden määrä voitaisiin maksimoida. Jumalan äänen kuulemiseen kehotetaan. Viipurissakin on käyty kouluttamassa ihmisiä lumeparannushommiin. Siellä on kuulemma kipeä silmäsairauskin joltain parantunut. Jeesus paransi sokeutta, hellarit lumeparantavat kiputiloja. Näettehän eron? Näön palaamista on hieman hankalampi feikata, joten sellaista ei karismaattisissa piireissä tapahdu.

Silmäparannettu mies oli myös kysynyt ”kuinka kauan tämä vaikutus kestää” ja tälle vähän naureskellaan ja väitetään, että vaikutus kestää lopun ikää. Näin ei oikeasti ole, vaan hellarien parantamat oireet kyllä palaavat, kun hurmostila haihtuu ja harmaa arki palaa. Niin ihan oikeasti käy, siis sekä niin, että ihminen kokee kivun lähteneen että niin, että se myös palaa.

Jos joku haluaa esirukousta sen puolesta, että Jumala saisi Henkensä kautta toimia hänen elämässään, hänen on nostettava lopuksi kätensä ja käsiä nouseekin paljon. Tämä on mielestäni outo tapa. Miksei pappi voisi vain rukoilla seurakunnan puolesta? Tai lyhyesti: miksei voitaisi vain rukoilla? Miksi täytyy olla minäminä minäminä minä minä miiiinäää täällääää, katsokaa minä viittaan, katso jumala, minä minä, minä haluan nyt että näet miiiinuuuuuuut…

Helluntailaisuudeen jumala ei näe sinua, vaikka kuinka viittaisit ja huitoisit ja puristaisit silmäsi kiinni ja viittaisit ja huitoisit vielä lisää. Raamatun Jumala näkee sinut ilman huitomisiakin:

Psalmi 33

13 Herra katsoo alas taivaasta, näkee kaikki ihmislapset;
14 asumuksestaan, valtaistuimeltaan hän katselee kaikkia maan asukkaita,
15 hän, joka on luonut kaikkien heidän sydämensä, joka tarkkaa kaikkia heidän tekojansa.
16 Ei kuningas voita paljolla väellänsä, ei sankari pelastu suurella voimallansa.
17 Turha on sotaratsu auttajaksi, ei pelasta sen suuri väkevyys.
18 Katso, Herran silmä valvoo niitä, jotka häntä pelkäävät ja panevat toivonsa hänen laupeuteensa,
19 pelastaaksensa heidän sielunsa kuolemasta, elättääksensä heitä nälän aikana.
20 Meidän sielumme odottaa Herraa, hän on meidän apumme ja kilpemme.
21 Sillä hänessä iloitsee meidän sydämemme, me turvaamme hänen pyhään nimeensä.
22 Sinun armosi, Herra, olkoon meidän päällämme, niinkuin me panemme toivomme sinuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s