Kiviä nenään, Saatana ulos (islam)

Näin Allahin apostolin kun iltarukouksen aika oli tullut. Ihmiset etsivät (vettä) rituaalipesua varten, mutta eivät löytäneet. Sitten (vettä) rituaalipesua varten tuotiin Allahin apostolille. Hän laittoi kätensä astiaan ja käski ihmisten suorittaa rituaalipesu, ja näin veden pulppuavan hänen sormistaan, kunnes he olivat kaikki tehneet rituaalipesun. [76]

Olen käynyt muutaman artikkelin verran Sunan an-Nasai -hadithkokoelmaa läpi ja nyt tuli ensimmäistä kertaa ihan järkevä jae vastaan! Tätä pitää juhlia! Ei muuta kuin musiikki soimaan ja väki tanssilattialle!

Kun musiikki hijenee ja väki on poistunut koteihinsa, me jatkamme Book of Purification -osion tutkimista. Klikkaa sen nimistä avainsanaa artikkelin lopusta, jos haluat nähdä edelliset ja seuraavat osat.

Jae 77 kertoo, että tuossa pesuihmeessä olisi ollut mukana 1500 ihmistä. 78 kertoo näin käyneen myös seitsemänkymmenen hengen joukolle. 79 palaa taas siihen ah-niin-ihanaan älyvapaaseen merkityksettömyyteen, josta minä näissä niin nautin:

Kaadoin Allahin apostolille vettä kun hän teki rituaalipesua Tabukin taistelun aikana ja hän pyyhki nahkasukkansa.

Sukka hyvin, kaikki hyvin ja sitten menoks. Kukapa sitä likaisin sukin vääräuskoisin lahtaisi.

Huomaatko muuten jakeissa 80 ja 81 mitään ristiriitaa:

Enkö kertoisi teille Allahin apostolin rituaalipesusta? Hän teki rituaalipesun pesemällä jokaisen kehon osan kertaalleen. [sahih]

Al-Muttalib bin Abdullah bin Hantab kertoi Abdullah bin Umarin tehneen rituaalipesun pesten joka ruuminosan kolmesti ja hän kertoi sen tulevan profeetlta [sahih]

Näetkö ristiriidan? Nämä miehet eivät nähneet.

Seuraavaa jaetta en osaa kääntää. Aika noloa. Älkää vaan kertoko kenellekään. Mennään kasineloseen, se kuvaa tarkkaan tuota rituaalipesua:

Näin Uthman bin Affanin tekemässä rituaalipesua. Hän kaatoi kolmesti vettä käsilleen ja pesi ne, sitten hän huuhteli suunsa ja nenänsä, sitten pesi kasvonsa kolmesti, sitten pesi oikean kätensä kyynärpäähän asti kolmesti, sitten vasemman samaan tapaan. —

On siinä aika jynssäys kyllä, jos tuollainen on tehtävä ennen joka rukousta. Ja pitikö se vielä vessahommien jälkeenkin tehdä? Emmää muista, enkä ole varma, onko tuo täysin sama muoto tuosta rituaalista, kuin se mitä nykyään käytetään.

Jae 85 opettaa, että nenä ja suu on huuhdeltava nimenomaan oikealla kädellä. OCD, anyone?

Kun joku teistä tekee rituaalipesun, laittakoon vettä nenäänsä ja puhaltakoon sen ulos [86]

Nyt tuntuisi siltä, että olemme jo saaneet kaikki ne viisauden ja tiedon aarteet, mitä uskonto voi ihmiselle tarjota, mutta ei, kyllä näissä teksteissä on vielä ammennettavaa, seuraa nimittäin väliotsikko: Exaggerating In Snuffing Water Into The Nose. Sitä seuraa jae, jossa kerrotaan Mussen kehottaneen liioittelemaan veden sniffaamisessa nenään. Pesu on nääs tehtävä kunnolla.

Seuraava väliotsikko pistää myös silmään: The Command To Blow (Water From The Nose). Aha. Itse jae kuuluu näin:

Joka tekee rituaalipesun, sniffatkoon vettä nenäänsä ja puhaltakoon sen ulos ja joka käyttää pieniä kiviä (saastan poistoon), käyttäköön paritonta määrää.

Ensinnäkin, anteeksi kun en keksi parempaa käännöstä kuin sniffaaminen. Toiseksi, kuka hemmetin hullu vetää nenäänsä pikkukiviä ja vettä!? Kolmanneksi, pariton määrä, ocd…

Seuraava jae toistaa äskeisen käskyn, ettei mitään jäisi epäselväksi. Jae 90 onkin sitten jo melkoinen kulttiklassikko. Se on ihan oikeasti tietyissä piiressä saavuttanut jo nettimeemin statuksen, eikä ihme:

Kun joku teistä herää unesta suorittaakseen rituaalipesun, sniffatkoon vettä nenäänsä ja puhaltakoon sen ulos kolmesti, sillä Saatana viettää yön hänen nenässään.

Saatana viettää yön hänen nenässään. Nyt kirjoitat post-it -lapulle Saatana viettää yön hänen nenässään ja liimaat sen tietokoneesi näytön reunaan. Noin, hyvä, valmista. Sitten menet lukemaan evlut kirkon sivuilta jonkun anonyymin liberaalikristityn kirjoittaman version islamista, vilkuilet sitä lappua ja vertaat kirkon tekstiä kaikkeen siihen älyttömyyteen, jota olemme tässä läpikäyneet. Onko tuo uskonto niin hieno, kuin liberaalikirkossa ajatellaan?


Mainitaanko kirkon sivuilla väärin kumartaneen tappamista? Yhdeksää hadithia, joiden mukaan Muhammed yhtyi yhdeksänvuotiaaseen? Ainakin kymmenesti käsketään tappaa islamista luopuneet, kerrotaanko sitä? Kerrotaanko, että ainakin viidessä hadithissa väitetään koko luomakunnan lopulta lähtevän auttamaan muslimeita juutalaisten kansanmurhassa? Sanotaanko, että Muhammed piti naisia älyllisesti puutteellisena? Ihmetelläänkö, haditheja, jonka mukaan hän pani yhdeksää naista illassa ja peseytyi vain kerran? Siihen hän muuten tarvitsi kolmenkymmenen miehen mieskunnon. Jihad muuten on sotimista, tappamista ja kuolemista, Musse ei vaan itse uskaltanut lähteä mukaan ja keksi sille surkean tekosyyn.

Ei löydy näitä sieltä liberaalikirkon versiosta. Mikä ihmeen syy heillä on puhua islamista hyvää, kun islam oikeasti on pahaa? Se on epäjumalanpalvelusta ja vieläpä harvinaisen ikävää sellaista.

Ainoa oikea Jumala on sanonut:

”Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.
Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;
mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

One thought on “Kiviä nenään, Saatana ulos (islam)

  1. Kun liberaalipappi paasaa islaminuskon autuudesta autuaallisen tietämättömänä sen todellisesta pahuuden luonteesta, niin mitähän syytä minulla olisi uskoa tätä pappia, kun hän paasaa jotain, mitä tahansa, kristinuskosta? Hyvin suurella todennäköisyydellä hän on autuaallisen tietämätön Pyhän Raamatun keskeisestä sanomasta Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan ainoasta Pojasta, lihaan neitseestä tulleena, ristiinnaulittuna, kuolleista ylösnousseena ja Taivaaseen astuneena meidän pelastuksemme ja autuutemme tähden. Liberaalipappia kiinnostavat tämän ajan aiheet: ilmastoahdistus, ilmastosynti, ympäristösynti, korkean sähkön hinnan synti, inflaatiosynti, synti homoja ja lesboja vastaan, synti transsukupuolisia vastaan, synti samaa sukupuolen avioliittoa vastaan, synti kaiken hyväksyvää jumalallista rakkautta vastaan jne joihin syypäitä ovat konservatiivikristityt. Eli minä ja minunlaiseni.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s