Anne-Riitta Isohella suosittelee järjen käytön rajoittamista (Derek Prince & TV7)

Nappasin taas marketin aulasta kainalooni TV7 Uutiset -lehden, kuten tavallista. Tämän kertainen läpyskä on vuoden 2022 kolmas numero ja siinä on artikkeli Derek Princen kirjasta Jumalan Lääkepullo. Tai no, eihän se varsinaisesti ole artikkeli vaan mainos, sillä kirjan on myös kustantanut samainen TV7. Hämäävästi uutisartikkelin muotoiseksi tehdyt mainoksethan ovat oikeastaan ihan juttu ilmaisjakelulehdissä yleensäkin – ja monesti ne vieläpä mainostavat uskomushoitoja, kuten nytkin. Hiihtäjälegenda se-ja-se osti kissanpaskauutejuomaa, osta sinäkin, paranee kihti jos toinenkin!

Anne-Riitta Isohella mainostaa Princen kirjaa kertomalla, että tämä oli vuoden verran jotain ihotautia sairastettuaan ”epätoivoisesti alkanut etsiä apua fyyseiseen sairauteensa”. Prince oli etsinyt Raamatusta ”jotakin, joka kertoisi, voinko todella luottaa siihen, että Jumala parantaisi kehoni”. Mokoma hurmahenki oli sitten törmännyt sananlaskujen luvussa 4 irtojakeeseen, jossa sanotaan Jumalan sanan olevan ”lääke koko hänen ruumilleen” ja tullut siitä tälläiseen lopputulokseen:

”Eli jotenkin elämä ja terveys ovat Jumalan sanoissa ja puheessa”

Artikkeli jatkaa vastaanvanlaiella lumeparannushölynpölyn linjalla, suorapuheisesti tyrkyttäen paranttumisagendaansa. Siis sitä, että ihmeparantumiset kuuluisivat muka nykypäivään ja että olisi tavalla tai toisella ihmisen toiminnasta kiini, tapahtuuko niitä. Minä en pysty käsittämään, miten tämmöinen irtojaetöttöröö uppoaa vuodesta toiseen ihmismassoihin kuin lauantaimakkara myymäläsiivoojaan, kun jokainen noissa piireissä pyörivä kuitenkin huomaa, että sairaat eivät oikeasti parane. Minä en käsitä, en sitten alkuunkaan – mutta ei hätää! Anne-Riitta Isohella kertoo vielä artikkelin lopuksi ratkaisun – vinkin, jota noudattamalla Princen jutut tuntuvat toimivammilta:

Luovu väärästä järkeilystä
Paitsi että Prince toipui, hän on kuullut samaa muiltakin, jotka Sananlaskujen jakeita seuraten ovat nauttineet Jumalan ”lääkepullon”.
Prince muistuttaa olevan kyse ”yksinkertaisuudesta, joka on maailman silmissä typeryyttä. Ristin hulluudessa ilmenee Jumalan tutkimaton viisaus. Meidän täytyy siis hyväksyä jotain hyvin heikkoa ja typerää saadaksemme Jumalan viisauden ja Jumalan voiman osaksemme”.
”Meidän ei tule marista Jumalan sanaa vastaan tai teoretisoida sitä liikaa. Meidän tulee luopua liiasta järkeilsytä ja hienotunteisuudesta. Silloin Jumalan sana pääsee sydämeemme ja tekee sen, mitä Jumala lupaa”

Sananlaskujen kirjasssa ei ole mitään lupausta fyysisten sairauksien paranemisesta ihmeenomaisesti, jonka sinä voisit kulauttaa kitusiisi jumalallisena lääkepullona. Mutta hei – tämä on nyt sitä väärää järkeilyä. Järkeni sanoo, että Saatanakin siteerasi Jeesukselle Raamattua, yrittäen saada tämän lankeamaan, mutta Jeesus tiesi, mikä jakeiden konteksti ja oikea käyttötapa on, eikä langennut. Järki sanoo, että kristityn ehkä kannattaisi toimia samoin kuin hänen Herransa toimi – mutta tämä on nyt sitä väärää järkeilyä. Tästä lupopumalla Princen jutut alkavat vakuuttaa.

Sanoma rististä on kyllä hulluutta maailman silmissä, mutta sanomaa lääkepullosta Raamattu ei meille kerro, joten emme tiedä, olisiko sellainen maailman mielestä hulluutta. Väärää järkeilyä taas! Meidän on vain typerässä yksinkertaisuudessa nieltävä väite, että sanoma rististä onkin itse asiassa sanoma lääkepullosta. Näin sen on oltava. Ei järkeilyä!

Ei nyt teoretisoida liikaa. Te eksytte, kun teorisoitte liikaa Kirjoituksia ja Jumalan voimaa, vai miten se nyt menikään. Usko tulee kuulemisesta, mutta kuulemisen yhteydessä ei saa liikaa teoretisoida ja käyttää järkeä, niinkö se oli? Herran pelko on turhan järkeilyn loppu eikä Pyhimmän tunteminen ole teoretisointia?

Jumalan voiman välittäminen

Derek Princen puhe Jumalan voiman välittäminen (1, 2) löytyy suomiteksteillä TV7:n nettisivuilta. Ensimmäisessä osassa hän plänttää yhteen erilaisia raamatunpaikkoja, jossa kerrotaan tapauksista, joissa on sekä tapahtunut jotain yliluonnollista että ihminen on myös samanaikaisesti koskenut toiseen ihmiseen. Tämä tarkoittaa hänen mielestään, että kosketuksessa välittyy yliluonnollista voimaa.

Hei, tämähän toimii! Tämä Isohellan suosittelema metodi tosiaan toimii! Princen mielivaltaistesti poimimien irtojakeiden yhdistäminen ilman mitään perusteluja tuntuu hyvältä, kunhan ei teoretisoida kuulemaamme liikaa ja luovutaan ”väärästä” järkeilystä.

Puheen kakkososan loppupuolella Prince varoittaa, että kosketus on aina kaksisuuntainen voimanvälitys. Uskova voi hänen mukaansa välittää Jumalan voimaa siihen, johon koskee, mutta toisaalta pimeyden voimat voivat välittyä uskovaan, jos hän koskee toiseen ihmiseen suojautumatta ensin itse. Tämähän on ihan täyttä hihhul… eikun siis, ai niin joo, nyt pitää luopua liiasta teoretisoinnista. Naps. Noin, jo tuntuu Pricen oppi hyvältä ja kristilliseltä, kun luopuu järkeilystä. Prince jatkaa kertoen, miten hän armeijassa koski johonkuhun ja sen takia masennus tuli häneen tai hyökkäsi hänen kimppuunsa, miten se nyt sitten suomentaakaan. Mutta demonista se hänen mukaansa joka tapauksessa oli ja tuo demoni pääsi vaikuttumaan häneen, koska hän koski masentuneeseen ihmiseen ilman oikeanlaista hengellistä suojausta. Tämä kuulostaa ihan järkevältä, jos sitä ei ajattele järjellä.

Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: ”Älä tartu, älä maista, älä koske!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s