Isän kristillinen blogi saattaisi vaikuttaa lapsen koulutyön arviointiin, pohti opettaja Minna Virta vuotaessaan henkilöllisyyteni julkisuuteen

Mustamäen Koulussa Salossa sattui äskettäin laajaa kiinnostusta herättänyt tapaus, jossa oppilas olisi halunnut tehdä käsityötunnilla kassin, jossa olisi ollut kuva sateenkaarilipusta, sen päälle rasti ja teksti ”Sukupuolia on vain kaksi”.

Minä olen tuon lapsen isä ja siksi kirjoitan asiasta taas vastinetta täällä blogissani. Mieluiten toki hoitaisin tämmöisiä asioita opettajien kanssa kasvotusten keskustellen, mutta he ovat tehneet tästä hyvin vaikeaa ja lisäksi toimineet useassa asiassa niin törkeästi, että koen tarvetta tiedottaa asiasta.

Muita kirjoituksiani asiaan liittyen voit lukea Mustamäen koulu -kategoriasta. Koulu on antanut toiminnastani valheellista tietoa usealle eri taholle ja siksi joudun puuttumaan asiaan tiedotteilla.

Minna Virran asiaton viesti tasa-arvovaltuutetulle tuli julkisuuteen

Joku anonyyminä pysyvä toimija oli lähettänyt tietopyynnön tasa-arvovaltuutetun toimistoon ja saanut sieltä käsiinsä koulun ja tasa-arvovaltuutetun välisen viestinnän. Tiedostot on julkaistu twitterissä (linkki). Voimme todeta tiedot aidoiksi, koska iso osa sisällöstä on koulun tasa-arvovaltuutetulle lähettämiä Wilma-viestejä, jotka minä itse olen alun perin kirjoittanut. Miten ne ovat tulleet julki? Minä en ainakaan ole niitä julkaissut. Tuskin koulukaan niitä on itse lähtenyt nettiin postailemaan, joten yllämainittu Twitter -ketju voidaan siten todentaa aidoksi tiedoksi, joka on todella saatu tasa-arvovaltuutetulta.

Ketjusta löytyy Minna Virran yhteydenotta tasa-arvovaltuutetun toimistoon. Lue koko teksti tästä. Viestissä on paljon hälyttävää sisältöä – esimerkiksi se, että koulu on lähettänyt erikseen arvioitavaksi kysymyksen, saako raamattua siteerata koulutyössä! – sekä suoranaisia valheita toiminnastani esimerkiksi Facebookissa, mutta niihin paneudutaan myöhemmissä artikkeleissa, jotka tulevat luettaviksi tänne.

Tällä kertaa otamme käsittelyyn vain yhden kysymyksen: miksi opettaja ilmoitti tasa-arvovaltuutetulle, että minulla on kristillinen blogi?

Blogin ”ilmianto” tasa-arvovaltuutetulle

Minna Virta kirjoittaa viestissään:

En tiedä, onko teidän olennaista tietää vielä seuraavista asioista. Vanhempi pitää blogia papinpoika.com —

Miksi, miksi, miksi tasa-arvovaltuutettu voisi tarvita tietoa blogistani voidakseen tutkia, miten lapseni koulutyöhön on suhtauduttava? Onko kristityn lapsella oikeus sanoa eri asioita, kuin vaikka shintolaisen lapsella?

Mitään oikeaa syytä, miksi tasa-arvovaltuutettu voisi tarvita asian käsittelyssä tietoa tavoista, joilla kyseisen koululaisen isä uskoaan harjoittaa, ei tietenkään ole. Koska Minna Virran viestin sävy on kokonaisuutena minua syyttävä, voidaan pitää hyvin todennäköisenä, että hänellä on mielessään, että blogini ”ilmiantaminen” olisi yksi syyte lisää minua vastaan. Eli että blogini olisi muka jotenkin negatiivinen juttu, jotain, jota voi ja pitää käyttää minua vastaan.

Eikö se ole sulaa hulluutta? Ovatko ihmiset todella niin vieraantuneita kristinuskosta, että kokevat sen asiana, joka pitää jotenkin ”ilmiantaa” eteenpäin – asiana, joka tekee harjoittajastaan kakkosluokan kansalaisen?

Blogin sisältöä Virta ei viestissään avaa. Hän ei siis kerro, mikä tässä sivustossa hänen mielestään mättää tai miten se lapseni koulunkäyntiin liittyy. Ihan vaan, että tuossa se kristillinen blogi nyt sitten on, katsokaa mikä lurjus, tuommoinen hirveä uskovainen! Tai sen kuvan minä tuosta ainakin saan.

Lisäksi on huomautettava, että viestin lähetysaikaan koulun asioita ei vielä käsitelty tässä blogissa, eikä minulla vielä tuolloin ollut tiedossa, että joutuisin joskus niinkin tekemään, joten kyse ei voi olla siitäkään.

Ainoa syy, minkä voin itse tuolle toiminnalle keksiä, olisi Virran negatiivinen suhtautuminen kristinuskoon ja kokemus, että kristittyjä pitää kohdella jotenkin eri tavalla kuin muita. Toivon syvästi olevani tässä asiassa väärässä, mutta en kuollaksenikaan keksi mitään muutakaan tulkintaa Virran toiminnalle.

Opettaja saattaa ”ilmiannollaan” rikkoa EU-tason lainsäädäntöä

Euroopan Unionin alueella asuvien ihmisten henkilötietojen käsittelyä koskee EU:n tietosuoja-asetus, tuttavallisemmin General Data Protection Regulation. Asiasta voi lukea suhteellisen kansantajuisen tiivistelmän esimerkiksi täältä EU:n omilta sivuilta.

On tietysti jonkun ihan muun kuin minun asiani toimia tuomioistuimena ja sanoa lopullista sanaansa siihen, milloin tätä asetusta vastaan on rikottu ja milloin ei, mutta maalaisjärjellä ajateltuna tämä on vähintäänkin harmaata aluetta. Virta on oletettavasti tiennyt, että hänen lähettämänsä viestit arkistoidaan ja että näin muodostunee jonkinlainen rekisteri. Lisäksi hänelle on oltava ilmiselvää, että uskonnollinen vakaumus on henkilötieto – ja blogini ei mistään muusta puhukaan kuin uskonnollisesta vakaumuksestani ja sitä sivuavista asioista. Henkilötiedoksi saattaisi olla katsottavissa myös Virran jakama blogini osoite sinänsä, onhan täällä jokainen artikkeli kuitenkin minun koko nimelläni julkaistu. Yllä olevassa linkissä jopa IP-osoite mainitaan erikseen henkilötiedoksi, joten miksei henkilökohtainen nettisivukin olisi sellainen?

Joku saattaisi älähtää, että onhan blogini sentään julkinen. Kyllä, mutta onhan ihonvärinikin julkinen asia – ihan itse julkaisemani tieto – mutta se on silti henkilötieto, eikö vain?

Lisäksi henkiltietoasioissa on tietysti otettava huomioon asianomaisen suostumus tietojen käsittelyyn ja luovuttamiseen kolmannelle osapuolelle, kuten tasa-arvovaltuutetulle ja niin edespäin. Asia on vähintäänkin monimutkainen.

Mutta tämä näkökulma ei ole asiassa se olennaisin. Olennaista on se, ettei Virralla ole mielestäni voinut olla mitään oikeaa syytä, miksi hänen olisi tarvinnut saada välitettyä tasa-arvovaltuutetulle tieto siitä, että minä olen kristillisen blogin ylläpitäjä. Haiskahtaa cancelointiyritykseltä.

Virta vuoti ”ilmiannollaan” myös henkilöllisyyteni julksuuteen

Yllä mainituissa, Twitteriin julkaistuissa tiedostoissa on otteita koulun kanssa käymästäni Wilma-viestittelystä. Niistä on (ilmeisesti koulun toimesta) sensuroitu ihmisten nimet pois. Blogini osoite on kuitenkin lähetetty sensuroimatta – ja tämä on siis blogi, jota pidän omalla nimelläni. Jokaisen postauksen yhteydessä lukee automaattisesti kirjoittanut Niilo Nurmi.

Luulisin, että Virran on ollut pakko tietää tämä minua ”ilmiantaessaan”. Tuskin hänkään niin syvällä sateenkaari-ideologian syövereissä on, että olisi vain blogin nimen nähdessään järkyttynyt sanoista ”pappi” ja ”poika” (uskonnollista ja sukupuolittunutta, hyi!) ja copypastennut linkin tasa-arvovaltuutetulle sitä itse avaamatta.

Olin tosin itsekin mennyt kerran-pari somessa möläyttämään, että lastani oli koulussa estetty puhumasta totta sukupuolten määrästä, joten ihan täysin salainen ei henkilöllisyyteni tässä asiassa ollut. Kuitenkin vasta Virran lähettämän viestin julkitulo teki julkiseksi tiedon, että minä liityn juuri tähän nimenomaiseen Mustamäen Koulun tapaukseen Salossa.

Olisin mielellään pitänyt asiassa mahdollisimman matalaa profiilia ja jättänyt tämmöiset vastineet kirjoittamatta, mutta kun koulu jo toi nimeni ja henkilöllisyyteni esiin, niin minulla ei ole asiassa enää sen suhteen mitään menetettävää. Lapseni kannalta olisi toki ollut ”ihan kiva”, että koulu olisi hoitanut asian perheemme yksityisyyttä kunnioittaen.

Onko kristinusko sinulle ”mörkö”?

Tästä koulun tapauksesta kokonaisuutena tulee vahvasti mieleen, että kristinusko on tälle opettajalle ja rehtorille hyvin vieras asia, eikä heillä ole siitä riittävästi tietoa, joten he suhtautuvat siihen pelolla ja inholla.

Uskoisin, että ikävän moni on nykyään vastaavassa tilanteessa. Eikä ihme – laiminlyödäänhän uskonnonopetus Mustamäen Koulussakin järjestelmällisesti. Lapseni kertoi juuri esimerkiksi, että uskonnontunnin sijaan oli pidetty levyraati.

Korjaa siis tilannetta omalta osaltasi katsomalla alla oleva video. Siitä selviää lyhyesti ja helppotajuisesti, miten kristinusko eroaa sateenkaari-ideologiasta.

Huomaa myös, että nimenomaan tämä normaali, perinteinen, sateenkaarijutut torjuva kristinusko on se uskonto, joka lainsäätäjillä on ollut mielessään, kun he ovat säätäneet meille lakiin uskonnonvapauden. Tutustu siis normaaliin kristinuskoon, koska se ei ole katoamassa maailmasta mihinkään, vaikka kuinka haluaisit.

2 thoughts on “Isän kristillinen blogi saattaisi vaikuttaa lapsen koulutyön arviointiin, pohti opettaja Minna Virta vuotaessaan henkilöllisyyteni julkisuuteen

 1. Aamen
  Saakoon Jeesus siunata suo veljeni ja koko perhettäsi.
  Pidä tiukasti kiinni Jumalan sanasta sillä meillä ei ole mitään muuta kuin Raamatun Totuus Joka on kokonansa Totuus .
  Jos me hylkäämme Sanan Totuuden muutamme sitä murennamme Raamatun Arvovaltaa.
  Niin Silloin me eksytämme Itsemme ja lähimmäisemme Pelastuksesta pois.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s